TurkNet mi Netspeed mi?

İkisini de kullanalı uzun zaman oldu. İkisi de Türk Telekom altyapısını kullanıyor ama Turknet daha iyi olabilir. Netspeed de üzmez. Ucuz olanı seçebilirsin.

ISS seçmeye çalışıyorum, bu ikisi arasında kaldım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hangisinde daha stabil ping alırım acaba?
Turknet. Aktif Warzone oyuncusuyum Türk Telekom kullanırken 70-80 ping alırken TurkNet’e geçiş yaptım 35-50 arası değişiyor şimdi. Ama bende Gigafiber altyapısı var.

4 sene türknet kullandım 1.5 ay önce üst düzey bir yönetici ile girdiğim toplantıda sürekli kesilip mobil veri kullanmama sebep olup 500 tl fatura gelmesine neden oldu. Zaten 2-3 aydır sürekli kesiliyordu her arayıp yazdığımda çözüldü diyorlardı bir şey çözüldüğü yoktu. O gün anında netspeed'i arayıp geçiş yaptım. Şu an da mükemmel bir deneyim yaşıyorum netspeed de.

Netspeed'i yeterince deneyimleyemedim ama yurt dışı sunucuları için Türknet baya iyi ping veriyor. Gigafiber altyapısı olmasa dahi Türk Telekom'un altyapısını en az kullanan şirkettir. Yurt içi PoP ağı ve yurt dışı çıkışları önemli ölçüde kendisine ait. Düşük pingi bizzat CS:GO oynarken deneyimledim.

Hem TurkNet hem de Netspeed kullanmış biri olarak eğer GigaFiber altyapınız yoksa TurkNet'in gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum Netspeed tercih edebilirsiniz.

Ben VDSL2 altpayısında 2 firmayı'da kullandım ping konusunda ve hız konusunda pek de fark yoktu sadece ping 2 ms yükselmişti genel olarak bu değerde çok kayda değer değil bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı