TurkNet ping değeri ne kadar olmalı?

7 hopda ulaşıyor toplamda yani 71 ms çok yüksek gibime geldi. Bunu yarın issle görüşecem yönlendirmeyi kontrol etsinler
Biraz yüksek evet. Hattınız interleaved moddaysa o da etkiler. Arayüze bakın.

29-30 ms normalin üstünde sayılabilir. 22-23 ms almanız normal olurdu. Ayrıyetten İstanbul harici şehirlere olan pinginiz genelde mutlaka yüksek çıkar. Çünkü evinizden çıkan bağlantı direkt olarak İstanbul yönlendirmeli. Mesela Elazığ dibinizde olmasına rağmen ping atsanız İstanbuldan yönlendirmeli olarak Elazığ'a gider ve ping değeri Kayseri'den daha da yüksek çıkar. Bu dert edilebilecek bir şey mi? Bence hayır. Oynadığınız oyunun sunucusu İstanbul dışı şehirlerde ise (ki hiçbir oyunun official sunucusu değil) o zaman etkilenirsiniz.

Bu moda modem arayüzünden nereden bakacağım.
xDSL istatistikleri gibi bir şey yazar. Oradaki "ms" değeri ya da "path mode" gibi bir şey yazar, oradaki değerler 0 ya da fastpath yazması gerek.

xDSL istatistikleri gibi bir şey yazar. Oradaki "ms" değeri ya da "path mode" gibi bir şey yazar, oradaki değerler 0 ya da fastpath yazması gerek.

Demek istediğin galiba kanal türü hızlı yazıyor yani Fast ama bu mu bilmiyorum.
29-30 ms normalin üstünde sayılabilir. 22-23 ms almanız normal olurdu. Ayrıyeten İstanbul harici şehirlere olan pinginiz genelde mutlaka yüksek çıkar. Çünkü evinizden çıkan bağlantı direkt olarak İstanbul yönlendirmeli. Mesela Elazığ dibinizde olmasına rağmen ping atsanız İstanbul'dan yönlendirmeli olarak Elazığ'a gider ve ping değeri Kayseri'den daha da yüksek çıkar. Bu dert edilebilecek bir şey mi? Bence hayır. Oynadığınız oyunun sunucusu İstanbul dışı şehirlerde ise (ki hiçbir oyunun official sunucusu değil) o zaman etkilenirsiniz.

Ping değeri benim için çok önemli diğer netimde böyle yüksek ping sorunu yoktu bir sorun var araştırıyorum bir şekilde çözeceğim artık.

Dosya Ekleri

• dd.png
    dd.png
    47,3 KB · Görüntüleme: 50
TurkNet'in yurt dışı çıkışları biraz kötü. GIBIRNet (Comnet'den peering yapıyor) daha düşük yurt dışı pingleri veriyordu. Ama aradaki 5-6 ms fark bence hizmet stabilitesi için değmez.
Benim önerim, TurkNet'e destek kaydı açıp durumunu detaylıca anlatmanız, sorununuz çözülmezse firma değiştirmeniz olur.
Antalya/Manavgat, kabin uzaklığı 250metre civarı. Kabin dolu ve VDSL+ADSL port yok.

Desktop Screenshot 2022.03.28 - 20.00.00.10.png

Desktop Screenshot 2022.03.28 - 19.59.31.25.png

TurkNet'in yurt dışı çıkışları biraz kötü. GIBIRNet (Comnet'den peering yapıyor) daha düşük yurt dışı pingleri veriyordu. Ama aradaki 5-6 ms fark bence hizmet stabilitesi için değmez.
Benim önerim, TurkNet'e destek kaydı açıp durumunu detaylıca anlatmanız, sorununuz çözülmezse firma değiştirmeniz olur.
Antalya/Manavgat, kabin uzaklığı 250metre civarı. Kabin dolu ve VDSL+ADSL port yok.

Eki Görüntüle 1344745

Eki Görüntüle 1344744

Sorun çözümü için kayıt açtım kablo değişimi olacak ISS kaynaklı bir sorun olmadığını söyledi kablo değiştikten sonra tekrar kontrol edilecek olmadı TT ekiplerine mail atacağım portumu kontrol etsinler sorrun var mı yok mu öğreneceğim bir şekilde.

Demek istediğin galiba kanal türü hızlı yazıyor yani Fast ama bu mu bilmiyorum.

Ping değeri benim için çok önemli diğer netimde böyle yüksek ping sorunu yoktu bir sorun var araştırıyorum bir şekilde çözeceğim artık.
Anladığım kadarıyla evet, hattınızda gecikme yok. Sanırım destek kaydı açmanız gerekiyor.

@Frodex geçiş yaptıysanız port değişmez. Önceki sağlayıcıda daha düşük ping alıyorsanız bu TurkNet'in sorunu. Peering ve CGNAT problemi TurkNet'te çok fazla var. Umarım sorununuz çözülür.
Aynı kablodan daha düşük ping alıyorsanızda aynı şekilde bu başka bir sorundur.

Eki Görüntüle 1344745

Eki Görüntüle 1344744
Hocam 250 metreye, tam dolu kapasiteye rağmen nasıl bu değerleri alıyorsunuz? Gerçekten güzel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı