TurkNet: Yine Süperiz, Yine Uçtuk, Yine Coştuk...

YAPA kapsamında hizmet veriyorlar ama yıllardır 17a modülasyonu üzerinden veriyorlar, 30a var, 35b var oğlu var.
2 yıllık YAPA tecrübem var. 1 adım ilerlemediler. Hatta ulaşılabilir hızım 14'den 10 seviyesine geldi.

Bu ülkede uçacağız, kaçacağız, en iyisi biz olacağız şeklinde giden firmalar elinde sonunda cebini düşünüyor. Bizim gibi kullanıcıyı ne yapsınlar !

Aç gözlüler!
 
Ortak bir mesaj ile Cimer tarzı yerlere şikayet etsek technopat olarak bir yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum.Buraya yakınmakla senelerdir çözüme kavuşmadı uçuyoruz kaçıyoruz reklamlar görünce tepem atıyor sabit telefonu zorunlu kılıyorlar paketler çok mu çok pahali 24 alıyorum eve 20 geliyor birde bir dünya para veriyorum 5.9 deprem oluyor hatlar çöküyor 1 gün 1 hafta ses çıkıyor daha sonra herkes yeniden susuyor ezilmeye böylece devam ediyoruz...
 
YAPA kapsamında hizmet veriyorlar ama yıllardır 17a modülasyonu üzerinden veriyorlar, 30a var, 35b var oğlu var.
2 yıllık YAPA tecrübem var. 1 adım ilerlemediler. Hatta ulaşılabilir hızım 14'den 10 seviyesine geldi.

Bu ülkede uçacağız, kaçacağız, en iyisi biz olacağız şeklinde giden firmalar elinde sonunda cebini düşünüyor. Bizim gibi kullanıcıyı ne yapsınlar !

Aç gözlüler!
Benim bildiğim frekans arttıkça kayıp oranı artıyor. 30a 35b gibi profillerin sanmıyorum 5 sene içerisinde genele yayılacağını ki yayılsa bile hala damlalıkla vereceklerine eminim. Fiber deyip 24 Mbps veren Turkcell de var biz çok iyiyiz deyip 3/4 Mbps uploada mahkum eden TurkNet de.

TTNET Turkcell ve TurkNet kullandım en iyi hizmet kalitesi Turkcell'deydi. Yani TurkNet'in dediği gibi "millet telefonda birisine bağırmak istiyor" şeklinde bir durum yok. Bir telefon uzağında müşteri temsilcisi oluyor sorunu o anda çözemezse telefon hattınıza paket veriyor ve 24 saat geçmeden bağlantı sorununuzu çözüyor. Bunu TurkNet yapabiliyor mu, tabi ki hayır 'loser' taktiğiyle çağrı merkezini gereksiz deyip çamur atıyor. :) "İşi teknolojiye taşıdık internet üzerinden desteği sağlıyoruz" diyorlar da ben başka bir servis sağlayıcısı ile güvercinle haberleşmiş olsam senin yaptığın destekten daha hızlı sonuçlanacağına adım gibi eminim. Bizim ekipte fazla kişi yok ama hepsi bu işte uzman diyorlar. 100/4 aldığım paketin (aslında profilde 88/4) destek kaydı oluşturduktan sonra alt pakete yani 35/3'e düşmesi ne menem bir şeydir. Sorunun kaynağını ben evimden anlıyorum. Esas sorun TurkNet. Gerçekten böyle, bu sağlayıcıya geçtikten sonra 2 ay boyunca bu kopma sorununu yaşadım. Yakın zamanda da faturayı ödeyemedim 3 gün hattımı pasif yaptılar ödedikten sonra o bahsettiğim 2 aylık sorunu tekrardan yaşadım. Gün boyunca 4 kere kopmalar yaşıyorum bazıları çok uzun bazıları çok kısa sürüyor ama gidiyor. Esasında teknik bir sorun yok 7/24 strese de soksanız bu bağlantının kopmayacağına eminim ama bir anda DSL ışığına kadar lambalar sönüveriyor. :)

Şu anda kopma sorunu yaşamıyorum ki olması gereken de bu zaten. En düşük ping süresinde haklı olabilirler ama aman aman bir fark yok biri 60'sa diğeri 57 yani o farkla uçan kaçan yok. TurkNet, büyük oyuncuyum gibi takılıp buna ilişkin sorular sorulunca ben küçük oyuncuyum demesini çok iyi biliyor. Her neyse bana en yüksek bant genişliğini veren altyapı sahibi değil, TurkNet. Yarın bir gün YAPA'ya geçirirlerse benim için büyük sorun olacak umuyorum ki uzun bir süre YAPA denen zıkkım gelmez buraya.
 
En iyisi bana göre Millenicom aradığımda cevap var hemen destek sağlıyorlar asus dsl n 16 modem ile gayet başarılı 100 mbit interneti binanın desteklediği 87 mbit kadar kullanıyorum :)
 
20191231_075907.jpg
 
Şu Türkiye deki verilen internet ile resmen bizle alay ediyorlar yıl olmuş 2020 24 mbps hızlara verdiğimiz paralara bak yazık , diğer ülkelere bakıyorum ağlayasım geliyor sinirden , yeter artık yeter .
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı