TurkNet'de yaşadığım problem TT ekibinin yanlış bilgilendirmesi

Santral tarafından kısılmış gibi duruyor hızınız. Profil tanımlarınız ise doğru gözüküyor. Şu süreçte Türk.net'in de görip kontrol edebileceği şeyler doğru gözükmekte. İş tamamen Türk Telekom saha ekipleri kaynaklı gözüküyor.
Ne gibi işlemler sağlayabilirim ?

Senden kaynaklı bir problem yok. Saha ekipleri ölçüm yapıyorlar sadece. Ankastre üzerinde ölçüm yapmışlar. 50 Mbps olarak gözüktüğü için hat değerlerinde ellerinde olan cihazda müşteriden kaynaklı dediler diye düşünüyorum. Ankastre kutusuna gelip Speedtest yapmıyorlar sonuçta.

Santral üzerinden kısıtlama olma ihtimali var. Yazın benim hattımda 8 Mbps upload görünüyordu fakat ben hız testi yaptığımda 5 Mbps'yi geçmiyordu. Uzaktan kısıtlama yapmışlardı.

Senden kaynaklı bir problem yok. Saha ekipleri ölçüm yapıyorlar sadece. Ankastre üzerinde ölçüm yapmışlar. 50 Mbps olarak gözüktüğü için hat değerlerinde ellerinde olan cihazda müşteriden kaynaklı dediler diye düşünüyorum. Ankastre kutusuna gelip Speedtest yapmıyorlar sonuçta.

Santral üzerinden kısıtlama olma ihtimali var. Yazın benim hattımda 8 Mbps upload görünüyordu fakat ben hız testi yaptığımda 5 Mbps'yi geçmiyordu. Uzaktan kısıtlama yapmışlardı.
Ticket oluşturup santralde böyle böyle olabilir diye bilgilendirme yapmalımıyım ?

Sanırsam yazdığımı hiç iyi okumamışın.

Okudum. Konu sahibi arkadaşın dediklerini de okudum. Hatta kısıtlama olsaydı hat değerlerine yansırdı bu durum. Kendi başıma geldi.
Kotalı internetlerde bile limit aşıldığı zaman bu hemen hat durumuna yansıyor. Kısıtlama olsaydı hayli hayli yansırdı. SNR değerinden bile ortaya çıkardı.
Modemde sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

@V. Scaletta hala okumamışın. Ben kendimden örnek verdim. Modeme 8 Mbps civarı gelmesine rağmen 5.50 Mbps'yi geçmiyordu upload hızım. Telekom'un santrali tarafından bant genişliği düşmüştü.

Hocam Telekom'da staj yaptım neyin ne olduğunu biliyorum. Israrla yazdığını okumadığımı söylüyorsun ama okudum gördüm. Bant genişliği düşürüldüğü zaman veya herhangi bir limit uygulandığı zaman bu modem arayüzünde SNR değerinde ortaya çıkıyor. Bant genişliğini düşürdükleri zaman anında SNR'ın yükselir. Bant genişliği yükseltildiği zaman SNR değerin düşer ve alabileceğin maksimum hızı alırsın.
Konu sahibinin SNR değeri yüksek değil. Olması gerektiği gibi görünüyor. Bant genişliği düşürülseydi SNR değeri yükselecekti.

Böyle bir ihtimal yok.
Kısıtlama yapılsaydı hat durumu bağlı olarak gözükmezdi veya hat değerleri bu kadar iyi olmazdı.

Modemin markasını söyler misin?
300Mbps Kablosuz N USB VDSL/ADSL Modem Router

Model No. TD-W9970(TR) v2
@V. Scaletta
@Patrixcs
@SypeR
Sorunum 01:00'dan 03:30'a kadar çözüldü fakat tekrar internetim 16 mbite düştü :(
Türknet ticketimi kapatmış arıza çözüldü diye dün de aynı şey oldu 2-3 saatliğine 50 mbit geldi sonra tekrar 16 ya düştü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı