TurkNet'e geçildiği için sevinilmeli mi?

Dart_Maul

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
302
Çözümler
3
Merhaba arkadaşlar, aklıma takıldı ve başlıkta belirttiğim gibi kısa zaman sonra kesin olarak TurkNet'e geçiyorum sizce sevinmeli miyim? Altyapım 75 Mbps destekliyor ve o paketten satın alacağım. TurkNet'li olan arkadaşlar bu sorumu yanıtlarsa sevinirim çünkü internette ya yerden yere gömülüyor ya da çok övülüyor.
 
İnternet işlerinde her zaman bölge ve altyapı önemlidir. Sizin orada iyi çalışan bir ISS bizim burada patlak verebilir. O yüzden deneme yanıl yönteminden başka tek çareniz size yakın konumlarda yaşayan komşularınızdan Turknet kullanan biri varsa ona deneyimlerini sormak.

Ben 2 yıldır Türknet kullanıcısıyım ve gayet memnunum. Ara ara kesintiler olabiliyor (özellikle geceleri) onun dışında iyi yani memnunum. Ama çevremde memnun olmayan da var. Kesintileri sık yaşayan veya sürekli ping, düşük hız gibi problemleri olanlar var.
 
Altyapım VDSL ve Türk Telekom kullandığım süreçte hiç sorun yaşamadım.
Türknet’e geçer geçmez kopma, ping, yavaşlama gibi sorunlar yaşadım. Hiçbir şekilde çözüm üretmediler.
Kendim statik IP alarak bu sorunları azaltmaya çalıştım. En azından kopmalar durdu.
Şu an taahhüt altına girmemek için Türk Telekom’a dönmüyorum yoksa 1 dakika bile durmam.
 
İnternet işlerinde her zaman bölge ve altyapı önemlidir. Sizin orada iyi çalışan bir ISS bizim burada patlak verebilir. O yüzden deneme yanıl yönteminden başka tek çareniz size yakın konumlarda yaşayan komşularınızdan TurkNet kullanan biri varsa ona deneyimlerini sormak.

Ben 2 yıldır TurkNet kullanıcısıyım ve gayet memnunum. Ara ara kesintiler olabiliyor (özellikle geceleri) onun dışında iyi yani memnunum. Ama çevremde memnun olmayan da var. Kesintileri sık yaşayan veya sürekli ping, düşük hız gibi problemleri olanlar var.

Mesela bende kesintiler aşırı nadir. Hiç olmuyor değil fakat en son ne zaman olduğunu hatırlamıyorum bile. Hız olarak 100 indirme 8 yükleme alıyorum. Pingim aşırı düşük değil ama sonuçta ping de önemli olan lokasyon.
 
Sonuçta hepsi ticari firma, hiçbiri hayır kurumu değil, ancak TTnet'ten kurtulunduğu için sevinilebilir :)
Sonuçta Turk.net de kar amaçlı bir ticari oluşum ancak TTnet ile kıyaslandığında hayır kurumu gibi bile kalabilir, kimse kusura bakmasın hattımın desteklediğini bana musluk kısar gibi gıdım gıdım veren, sürekli beni düşük hıza düşürüp tekrar paket satmaya çalışan bir operatöre saygı duymam mümkün değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı