TurkNet'e geçmek mantıklı mıydı?

VolantMito

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, bugün sonunda internetimizi değiştirdik. 24 Mbps Turkcell kullanıyordum ve ailemi ikna edip TurkNet 100 Mbps geçtik. Sizce iyi mi yaptık yoksa başka abonelik kaçırdım mı söylerseniz sevinirim. Turkcell'de kalmak istemedik çünkü 24 Mbps artırmak istediğimizde bazısı 35 bazısı 45 50 olur Max diyordu şimdi TurkNet 100 Mbps verecek. Oyunlarda filan hep pingim çıkıyordu artık evde 4 kişi kullanırken sıkıntı yaşar mıyım? Sadece ben oyun oynuyorum diğerleri sosyal medyada takılıyor. Teşekkürler.

Hocam ben TürkNet kullanıyorum, ara ara kısa süreli kesintiler oluyor ancak oldukça nadir.
Onun dışında eğer fiber ise pinginiz oldukça düşük olacaktır, evde 4 kişi aynı anda kullanıyor sosyal medya için ve hiç bir oyunda ping sorunu yaşamıyorum.

Merhaba, bugün sonunda internetimizi değiştirdik. 24 Mbps Turkcell kullanıyordum ve ailemi ikna edip TurkNet 100 Mbps geçtik. Sizce iyi mi yaptık yoksa başka abonelik kaçırdım mı söylerseniz sevinirim. Turkcell'de kalmak istemedik çünkü 24 Mbps artırmak istediğimizde bazısı 35 bazısı 45 50 olur Max diyordu şimdi TurkNet 100 Mbps verecek. Oyunlarda filan hep pingim çıkıyordu artık evde 4 kişi kullanırken sıkıntı yaşar mıyım? Sadece ben oyun oynuyorum diğerleri sosyal medyada takılıyor. Teşekkürler.

Yani fiyat konusunda pek bir sıkıntınız yoksa TurkNet çok daha iyi. Ping 4 kişi kullanırken 35 ile yaşayabilirsiniz ama 100 ile yaşamazsın.

Yani ben kurumsal destekten yanayım, bir arıza yaşadığımda gelecek teknik personel hizmetine bakarım. Turkcell benim oturduğum bölgede bu konuda iyi. 1000 MBps destek de sağlıyor. Sanırım Türknet, herhangi bir destek personel hizmeti sağlamıyor. Eski müşteri olmam nedeniyle çok ucuz fiyata Kablonet 100 MBps kullanıyorum. En kısa zamanda Türkcell'e geçeceğim.

Yani fiyat konusunda pek bir sıkıntınız yoksa TurkNet çok daha iyi. Ping 4 kişi kullanırken 35 ile yaşayabilirsiniz ama 100 ile yaşamazsın.

24 le yaşıyordum o yüzden direkt 100 varken geçtim.

Yani ben kurumsal destekten yanayım, bir arıza yaşadığımda gelecek teknik personel hizmetine bakarım. Turkcell benim oturduğum bölgede bu konuda iyi. 1000 Mbps destek de sağlıyor. Sanırım TurkNet, herhangi bir destek personel hizmeti sağlamıyor. Eski müşteri olmam nedeniyle çok ucuz fiyata Kablonet 100 Mbps kullanıyorum. En kısa zamanda Turkcell'e geçeceğim.

Turkcell ise buraya hiç özenmiyor hocam. Yani sitesinde bile bir ara 70 80 Mbps var diyordu müşteri hizmetlerinden konuştuktan 1 hafta sonra bu rakam 50 oldu bir daha düzeltmediler. O yüzden bir daha geçmem özellikle şu tutumları düzelene kadar. Yaptımı iyi yapıyor sonra batırıyor.

Ayrıca şu da ilginizi çekebilir, araştırabilirsiniz: Bufferbloat.

Bu nedir hocam? İlk defa duyuyorum.

24 le yaşıyordum o yüzden direkt 100 varken geçtim.

Turkcell ise buraya hiç özenmiyor hocam. Yani sitesinde bile bir ara 70 80 Mbps var diyordu müşteri hizmetlerinden konuştuktan 1 hafta sonra bu rakam 50 oldu bir daha düzeltmediler. O yüzden bir daha geçmem özellikle şu tutumları düzelene kadar. Yaptımı iyi yapıyor sonra batırıyor.

Bu nedir hocam? İlk defa duyuyorum.
Hocam kabaca internetiniz tam yüke bindiğinde oluşan ping gibi düşünebilirsiniz sanıyorum. Siz kocaman bir dosyayı indirmeye de çalışsanız, kısacık bir mesajı göndermeye de çalışsanız veriler aynı yolu kullanıyor. Bir veri geçerken diğeri beklemek zorunda kalıyor. Bir köprü hayal edin üzerinden internet verileri geçiyor. Siz bir indirme yapıyorsanız o köprüden evinize geliyor. Şimdi kısacık bir mesaj köprü kolayca geçebilirken devasa boyutlarda indirme yaptığınızda, aynı zamanda attığınız mesaj o indirdiğiniz dosyanın o an inen paketinin geçmesini beklemek zorunda kalıyor. Haliyle arka planda bir indirme yaparken oynadığınız oyunda pinginiz artabiliyor. Çünkü bazen oyun sunucularıyla olan iletişim o indirilen dosyanın o anki patekinin köprüyü geçmesini bekliyor. Kimi modemler bunu çözmek bu köpriye bir trafik ışığı ekliyor gibi düşnebilirsiniz. Önce gelen küçük boyutlu paketleri geçiriyorlar sonra büyük boyutlu o indirme dosyası geçiyor. Böylece öncelik çoğu zaman o küçük paketlerle çalışan oyunda veya sosyal medyada vb... gibi şeylerde oluyor ve arkada indirme yapılırken bunun etkisini hissetmiyorsunuz. 100 mbps internetiniz olduğunda zaten çoğu şeyi hızlıca indirebileceğinizden muhtemelen oyun oynarken indirme yapmazsınız diye düşünüyorum, mesela ben de 100 mbps kullanıyorum ve hiç bunu çözmeye ihtiyaç duymadım.

Konuya tam hakim değilim, her şeyi düzgün anlatamamış olabilirim ancak kabaca bu şekilde.
Ayrıca internette konuyla alakalı çokca vidyo ve kaynak bulabilirsiniz.

Hocam kabaca internetiniz tam yüke bindiğinde oluşan ping gibi düşünebilirsiniz sanıyorum. Siz kocaman bir dosyayı indirmeye de çalışsanız, kısacık bir mesajı göndermeye de çalışsanız veriler aynı yolu kullanıyor. Bir veri geçerken diğeri beklemek zorunda kalıyor. Bir köprü hayal edin üzerinden internet verileri geçiyor. Siz bir indirme yapıyorsanız o köprüden evinize geliyor. Şimdi kısacık bir mesaj köprü kolayca geçebilirken devasa boyutlarda indirme yaptığınızda, aynı zamanda attığınız mesaj o indirdiğiniz dosyanın o an inen paketinin geçmesini beklemek zorunda kalıyor. Haliyle arka planda bir indirme yaparken oynadığınız oyunda pinginiz artabiliyor. Çünkü bazen oyun sunucularıyla olan iletişim o indirilen dosyanın o anki patekinin köprüyü geçmesini bekliyor. Kimi modemler bunu çözmek bu köpriye bir trafik ışığı ekliyor gibi düşnebilirsiniz. Önce gelen küçük boyutlu paketleri geçiriyorlar sonra büyük boyutlu o indirme dosyası geçiyor. Böylece öncelik çoğu zaman o küçük paketlerle çalışan oyunda veya sosyal medyada vb... Gibi şeylerde oluyor ve arkada indirme yapılırken bunun etkisini hissetmiyorsunuz. 100 Mbps internetiniz olduğunda zaten çoğu şeyi hızlıca indirebileceğinizden muhtemelen oyun oynarken indirme yapmazsınız diye düşünüyorum, mesela ben de 100 Mbps kullanıyorum ve hiç bunu çözmeye ihtiyaç duymadım.

Konuya tam hakim değilim, her şeyi düzgün anlatamamış olabilirim ancak kabaca bu şekilde.
Ayrıca internette konuyla alakalı çokca video ve kaynak bulabilirsiniz.

Hmm anladım demek istediğinizi. 24 Mbps de 1 2 ay kalsaydım dediğiniz şeyi araştırıp detaylı bakardım ama şu an 100 Mbps'ye geçeceğim için çok ihtiyacımın olduğunu düşünmüyorum. Bilgi ve anlatım için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı