TurkNet'e Geçmek

Türk Telekom'un saha ekipleri onların adına çalışıyorlar ama eve kadar kurulum yapılıyor mi bilmiyorum. Benim bildigim ankastreye ismini yazar gider. Sadece şu an başka operatörden geçiyorsa direk geçişin olur. Kullanıcı adı ve şifre girersin o kadar. Açıkçası ben kendime ve babama bağladım. Bende sorun çıkmadı ama babamda sorunlarla karşılaştık hiç çözüm olmadı. Babam Netspeed'e geçirdik onu şimdi 58 TL ye 93 Mbps bağlanıyor.

@Cleante @omerkpln Eve gelip tam olarak neyi kuruyorlar ? Zaten halihazırda bir modemim ve ISS m var.Ve işlemler nasıl gerçekleşiyor mailime belgeler geldikten sonra neler oluyor mesela ?

@Cleante @omerkpln Eve gelip tam olarak neyi kuruyorlar ? Zaten halihazırda bir modemim ve ISS m var.Ve işlemler nasıl gerçekleşiyor mailime belgeler geldikten sonra neler oluyor mesela ?
Eve gelip kurmayı unut. Verdiğim linkten davet kodu kullan diyerek gereken yerleri doldurursanız size belgeler mail olarak gelecek. Siz mail ile gelen belgelere şu an kullandığınız İSS XDSL hizmet numarasını yazacaksınız sizin adınıza iptal etmeleri için. Sonra bu belgeleri MNG kargo ile gönderin. İşlem onaylanınca size kullanıcı adı ve şifreniz gonderilecek ve sadece bunu girerek interneti kullanmaya baslayacaksın şu an İSS kullanıyorsan. Davet kodu kullandığın için ilk ay fatura çıkacak ama ikinci ay ücretsiz kullanacaksınız. Türk Telekom kullananlar geçerken iptal sürecini uzatıyor aşağı yukarı 1 hafta sürüyor. Ama diğer İSS'ler araya hafta sonu girmez ve bir aksilik yoksa en geç 4-5 gün içinde geçiş oluyor.

Halihazırda bir aboneliğin yada İSS'sen varsa geçiş süreci senin için daha kolay olur. Cleante arkadaşın dediği gibi. Benim dediğim şuan herhangi bir aboeliğiniz yoksa oturduğunuz yere ilk defa bağlatacaksanız geçerli. İnternette ilk kurulumla ilgili çok fazla şikayet gördüm o yüzden bu hizmet iyi olmuş.

Bu arada TürkNet'in teknik ekibi sadece YAPA için var Türk Telekom alt yapısı olan yerlerde sorunlara Türk Telekom saha ekipleri bakar. İlk kurulumda ankastreye isim yazsalar ve sen elektrikçi ile hallersen daha az masraf çıkar. Alt tarafı ankastreye dairene gelen kabloyu çakacaklar.

Açıkçası ben elektrikçi ile uğraşmak istemediğim için adamlar gelsin hallettsin istedim. Bizim buradaki elektrikçiler de bi garip adamları çağırıyorsun şu gün diyor gelmiyor bugün diyor gelmiyor sanki hayrına iş yapıyor. 30 tl veriyim halletsinler her şeyi dedim .

İnşAllah 30 TL ödersin o zaman.

@Cleante hocam kafanı şişiriyorum ama bir iki sorum daha var.Simdi kullanıcı adı şifreyi nereye gireceğim onlar gönderince ve benim Türk telekom taahütüm 10 gün sonra bitiyor.Bu gün Turknete başvursam taahüt cayma bedeli ödemek zorunda bırakırlar mı ?

Önemli değil, bunun için buradayız zaten. Ne kadar hız alırım sorgusu yaptın mı? 35 Mbps alabiliyorsan bunun için VDSL destekli bir modem gerek. Elinde varsa sana internet için kullanıcı adı ve şifre gönderecekler sen bunu modeminin ara yüzünden değiştireceksin. Kaç Mbps alabileceksiniz? Modem marka modeliniz nedir şu an? 10 gün kala sana pek bir bedel çıkarabileceklerini sanmıyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…