TurkNet'e Geçmek

@Cleante TurkNet den önce ev telefonu kullanıyor muydunuz ?
Hayır kullanmıyordum ama abone olduktan sonra oda eklendi. Ben taktım madem vermişler bu hakkı kullanırım diyeceğim ama bir kere denemek için kullandım o kadar. Ama verilen telefon numarası mükemmel. 1000 dakika her yöne konuşma ve buna yurt dışı bir kaç ülke dahil. Ama her konuşma 60 dakika ile sınırlı.

@Cleante Turknetin babanızda sıkıntılar çıkardığını söylemiştiniz hocam.Ne tür problemler oldu?Belgeleri gönderdikten sonra mı oldu bunlar ?İptal için nasıl bir yola başvurdunuz.

@Cleante Turknetin babanızda sıkıntılar çıkardığını söylemiştiniz hocam.Ne tür problemler oldu?Belgeleri gönderdikten sonra mı oldu bunlar ?İptal için nasıl bir yola başvurdunuz.
Babam diyorum ama benim internetim. Ben sadece gittikçe kullanıyorum. Benim işlerim biraz karışık. O evimdeki internet ADSL kullanıyordum ve TürkNet ile VDSL anlaştık ama bizi ADSL geçirdiler. Defalarca kayıt açtım ve defalarca ADSL portun VDSL olduğunu iddia ettiler. 12 gün sonra geçirdiler ama kızdım ve kapattım.

Babam diyorum ama benim internetim. Ben sadece gittikçe kullanıyorum. Benim işlerim biraz karışık. O evimdeki internet ADSL kullanıyordum ve TürkNet ile VDSL anlaştık ama bizi ADSL geçirdiler. Defalarca kayıt açtım ve defalarca ADSL portun VDSL olduğunu iddia ettiler. 12 gün sonra geçirdiler ama kızdım ve kapattım.
Kapattımdan sonraki işlem nasıl yürüyor hocam o lazım bana iptal için ne yapıyoruz :D

Kapattımdan sonraki işlem nasıl yürüyor hocam o lazım bana iptal için ne yapıyoruz :D
Başka operatörden TürkNet'e geçmeyi soruyorsan. Vodafone kullanıyorduk biz. 4 gün sürdü geçişim. TürkNet iptal dilekçesi göndermek sıkıntılı diyorlar. Gelmedi diyerek sallıyorlarmış. Ama Netspeed'e sadece XDSL hizmet numarasını verdik. Evraklar gittikten 6 gün sonra geçiş oldu. Dediğim gibi TürkNet'ten başka İSS geçersen geçişin sıkıntısız olur. Ama iptal etmek istersen o biraz sıkıntılı.

@TuruncuBey @Handsome Reis Hatta az önce fark ettim TürkNet bağlattıktan sonra DSL ışığı söndüğü için kayıt açmıştım. Bir saat sonra ekip gelmişti. O günün üzerinden tam 74 gün geçti ve şu an fark ettim ki hala aynı İP alıyorum. DSL ön yükleme zamanı ve online işlemlerde açık kalma sürem tam 74 gün. İlk ay 301 GB kullanmıştım. Geçen ay 964 GB geçmiştim. Şu an 201 GB kullanım yapmışım ve buna rağmen sıfır kopma olmuş. Gerçekten Vodafone kullanıyorken hat değerlerim ve alt yapı çok iyi olmasına rağmen sürekli kopuyordu. Bir gün iyi, iki gün kötüydü.

Bir yıla yakın türknet abonesiyim bende türk telekom kullanıyordum çok araştırdım en sonunda türknet'e geçiş yaptım. Tabi benim bulunduğum bölgede altyapı türk telekom'a ait olduğu için türknet'in YAPA altyapısı olmadığı için sürekli kopmalar yaşıyorum bu sorunlar devam ediyor bir müşteri temsilcisi yok malasef arayıp kayıt bırakıyorsun internet ile ilgili ne gibi sorunun varsa bu durumu online işlemlerden takip edebiliyorsun. Türknet boş port varmı bazı kişilere hattını iptal ettirdikten sonra hizmet veremiyorlar malasef. Ben son 5 gün kalmıştı taahhüt bitimine türknet'e gerekli belgeleri kargo ile gönderdim hiçbir türk telekom çalışanı ile muhattap bile olmadan tüm işlemleri gerekli evrakları aldıktan sonra türknet sizi arayıp sesli onay aldıktan sonra işlemleri başlatıp taahhüt gününün dolması ile birlikte türknet'li oluyorsun cep telefonuna gerekli bilgiler geliyor zaten.Yani sen uğraşma iptal işlemleri ile gönder belgelerini, iptal ettirip geri başvurmak çok uzun bir işlem zaten benim yaptığım bu şekilde oldu hiçbir sıkıntı çekmedim sadece bir 40 tl gibi ekstra bir ücret ödedim ilk fatura ile oda kurulum parasıydı yanlış hatırlamıyorsam.Aşağıdaki rehber sana yardımcı olacaktır.

TurkNet - ADSL ve VDSL hızında Sınırsız İnternet Paketleri

Başka operatörden TürkNet'e geçmeyi soruyorsan. Vodafone kullanıyorduk biz. 4 gün sürdü geçişim. TürkNet iptal dilekçesi göndermek sıkıntılı diyorlar. Gelmedi diyerek sallıyorlarmış. Ama Netspeed'e sadece XDSL hizmet numarasını verdik. Evraklar gittikten 6 gün sonra geçiş oldu. Dediğim gibi TürkNet'ten başka İSS geçersen geçişin sıkıntısız olur. Ama iptal etmek istersen o biraz sıkıntılı.

@TuruncuBey @Handsome Reis Hatta az önce fark ettim TürkNet bağlattıktan sonra DSL ışığı söndüğü için kayıt açmıştım. Bir saat sonra ekip gelmişti. O günün üzerinden tam 74 gün geçti ve şu an fark ettim ki hala aynı İP alıyorum. DSL ön yükleme zamanı ve online işlemlerde açık kalma sürem tam 74 gün. İlk ay 301 GB kullanmıştım. Geçen ay 964 GB geçmiştim. Şu an 201 GB kullanım yapmışım ve buna rağmen sıfır kopma olmuş. Gerçekten Vodafone kullanıyorken hat değerlerim ve alt yapı çok iyi olmasına rağmen sürekli kopuyordu. Bir gün iyi, iki gün kötüydü.
Bende ucu ucuna kesilmiyor ama TEDAŞ saolsun sıfırlanıyor kayıt verileri. Ping değişmese bile en azından indirme hızı için Türk Telekom'dan çıkmayı düşünüyorum. Zaten kotayı aşmasak pingim 90-110 arası dolaşıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı