Kaynak olarak milyar dolarlara ulaşan şirket değerleri ve gelirlerine kıyasla çalışan sayısı. Herhangi bir işe girdiğinde sende patronun kazancı, iş yeri cirosu ve kendi gelirini kıyaslayarak bunu görebilirsin. Öte yandan türkiyenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor, asgari ücretle çalışmayanlarda cüzi miktarlarda fazla alıyorlar ben de dahilim bu gruba.
Tamam fakat burada TurkNet'i neden ayrı bir parantez içine alıyoruz ki? Tüm şirketler aynısını yapıyorlar hiçbir şeye zam gelmez ya da önümüzdeki aylarca diğer internet sağlayıcıları bir zam yansıtmazlar bu sefer "TurkNet sen zam yaptın diğerleri bu kadar vakit geçmesine rağmen yapmadı neydi seni buna iten?" diye sorabilirsin, normaldir.
Elektriğe daha da fazla zam geldi ama kimsenin dağıtıcılara giydirdiğini görmedim.
Ekonomik kriz ayağına?
Bak senin için üşenmedim çok minik ve tutarsız bir hesap yaptım(şu kazancının %10'unu bile paylaşmayanlar saçmalığın yüzünden). Anlık LinkedIn verisine göre TurkNet'in 824 çalışanı var. Bak senin için bu 824 çalışanı asgari ücretten hesapladım(ki böyle bir şey imkansız bunların içinde 40-60k alan senior yazılım mühendisleri var belki daha yüksek alan uzmanlar, müdürler var. 824*8500 = 7004000 onu da çarp 12 ay ile 84 milyon lira para yapıyor. Ama bunu dediğim gibi asgari ücrete göre hesapladım muhtemelen bu fiyat X3 X5 bile olabilir. Hatayı farklı yerlerde arayıp şirketlere saldıracağına kendini geliştirmeni öneririm. TurkNet bu zammı erken yaptığı için linçlendi ama diğer ISS'leri de göreceğiz 2 3 ay sonra.
Dolar sabitken niye zam geliyor yaaa deyip oltaya düşen birine laf anlatmaya gerek bile yok ama yine uğraşıyoruz.
Şirketler bize para yedirmiyor hüüüüü diye buraya sitem edeceğine kendini geliştir kendi Startup'ını kendi şirketini kur.
Konu sahibi zeka küpü beyefendiye büyük şirketlerin çalışan maliyetini imkansız derecede minimum seviyede gösterebilmek için. Haklısınız +3k sigorta var.Kanka neden 8500 le carptın o net asgari ücret. Asgari ücretle eleman çalıştır manın maliyeti 11500.
2 ay sonra hatırlatacağım bu mesajını. Bakalım zam yapmışlar mı? Önce Türkçe öğrenin.Bu fırsatçı TurkNet'e 5 kuruş daha yedirmem. Her sene alıştılar tabii faiz fiyat artışı yapmaya, utanmadan asgarî ücret yükselince de zammı bastılar. Comnet, Gibirnet, Netspeed, Milenicom gibi şirketlerden de aynı hizmeti alıyorsunuz hem de ücret 100 birim daha uygun. TurkNet bilinirliğini kullanarak zam yapmaya devam etsin, yakında balon patlar görürüm ben onları.
2 ay sonra hatırlatacağım bu mesajını. Bakalım zam yapmışlar mı? Önce Türkçe öğrenin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.