TurkNet'in 100Mbps alt yapıya 8Mbps vermesi

UndeRWorLDXS

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 5 gün önce TurkNet internet bağlattım, adresimde altyapı olmadığı için yan binadan internet alıyorum evime gelen yaklaşık bir 45m kablo var bağlatırken tüm kurulumu elektrikçiye yaptırdım. Ekipleri evime kablo çekemeyeceklerini söyledikleri için kablo dahil kendim aldım daha sonra kurulumu yaptım ve hız testi yapmak için TurkNet'in hız testi sitesine girdim siteye girmem yaklaşık 3 dk'mı aldı. Hız değerlerimin download 8Mbps upload 200Kbps olduğunu gördüm ve destek talebi oluşturdum, TurkNet beni aradı ve baştan modem kurulumu yaptık. Hız değerlerimin değişmediğini söyledim telefonda, gün içinde artacak dediler. Tüm gün bekledim ama ne internet hızım düzeldi ne de TurkNet bir dönüş sağladı. Bunun üzerine tekrar destek kaydı açtım bu sefer de modemimin IP almadığını söylediler onu da yaptık. Yine gün içinde düzelecek dendi, yine düzelmedi yine destek kaydı oluşturdum bu sefer de modemden kaynaklı dediler, gittim ve sıfır bir modem aldım onda kurulum yaptım ve denedim yine değişen bir şey olmadı. Üstüne hızınızı 24Mbps'e sabitliyorum düzelecek dediler yine düzelmedi. Ekip yönlendirmelerini istedim kaçamak cevaplar vererek arayacaklarını söylediler hala aramadılar. 5 gündür bana vadettikleri interneti veremiyorlar. Daha sorunun neden kaynaklandığını bile bilmiyorlar, bir de üstüne bana kurulum ücreti adı altında fatura kesmişler hiçbir kurulum yapmamalarına rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Merhaba. Anladığım kadarıyla VDSL altyapı mevcut. Şöyle ki VDSL kullanım yoğunluğuna bağlı olarak sana alatyapının vadettiği hızı tam vermemeleri olası bir durum. Benim altyapımda 100Mbps fakat aldığım hız 68Mbps bunun sebebi bakır kalbolardaki trafik yoğunluğu, altyapı yoğunluğu, bulunduğun kanaldaki gürültü veya çekilen kablolarda bir arıza olabilir. Bulunduğun bölge kalabalık bir bölge mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…