TV için LG mi Samsung mu?

tercihim lg oldu ama aldığımda televizyona birdaha baktığımda stokda kalmadı diyor bir sıkıntı olur mu ? Daha onay sürecinde televizyon.
 
Eğer film izlemek için alıyorsan VA panel olanı yani Samsung u almanı tavsiye ederim. VA panel ile IPS panelin karşılaştırmalarını izle incelemelerini oku sorunun cevabını kendin verirsin.
 
Samsung söz konusu iken kolay bir karar değil fakat LG alman taraftarıyım, Müşteri İlişkileri kalitesi tartışılır fakat LG TV'den beklediğini alırsın, pişman olmazsın kesinlikle.
 
Bu iki tv arasonda eğer tercihinizi Lg'den yana kullandıysanız geçmiş olsun diyorum. Özellikle iki modelide yanyana gördüğüm için söyleyeyim görüntü kalitesi konusunda samsung birkaç gömlek üstün. Akıllı kumandası ile lg daha prarik kullanım sunuyor ama tasarım, hız ve görüntü konusunda samsung çok daha iyidir. Diğer arkadaşlara da fayda sağlaması açısından Lg mi samsung mu? Tv | Dev Anket 2020 bu linki bırakıyorum. Burada hem lg ile samsung tvlerinin artı eksi yönlerini görebilir hemde anket sonucu ile fikir sahibi olabilirsiniz. İyi alışverişler.
 
Son modelleri bilmiyorum ama birkaç sene önceki modellere göre bana LG biraz daha iyi gibi geliyor. Samsung Smart TV'mizde iki senedir falan Youtube bile yok mesela. Artık desteklemiyormuş. Netflix ise eski sürüm uygulamayla devam ediyor, ne zamana kadar gider bilmiyorum. Bein Connect var ancak yine muhtemelen yazılım yüzünden ses ayarı vb. yapılamıyor. Bunun dışında uygulama zenginliği de fazla değil. Arayüz olarak ise Samsung biraz daha basit ve anlaşılır, alışma meselesi.

Bir de LG'de bir kere arıza yaşadık, garantisi bittiği için kendi imkanlarımızla yaptırdık. Samsung'da garantisi daha önce bittiği halde halen bir arıza yaşamadım.

Özetle bence Smart özelliği olmayan bir TV alınacaksa ikisi de iş görür. Uygun fiyatlı olan alınabilir. Daha sonra isteğe bağlı olarak TV box ürünleriyle Smart hale gelebilir. Ama yok doğrudan Smart TV alınacaksa LG daha iyi bir tercih olabilir.

Dediğim gibi son dönemlerdeki performansları bilmiyorum. İkisinin de yaklaşık 5-6 senelik TV'lerini kullanıyorum, yorumlarımı ona göre yaptım.

Madem konu yeniden gündeme gelmiş, daha önce yazdığım yukarıdaki mesajıma bir ekleme yapayım:

Yaklaşık 1 ay önce fark ettik ki artık Samsung TV'mizde Bein Connect de desteklenmiyor. Yani siz de Samsung UE40ES5500 model televizyona sahipseniz ve Bein Sports'ta maçları izlemek isterseniz, artık ya TV'ye bilgisayar bağlayarak Bein connect kullanmanız ya da kutulu üyelik almanız şart. Her ne kadar eskisi kadar yoğun bir futbol takipçisi olmasam da kendi açımdan Samsung'a bir eksi puan daha yazdım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı