Twitch Yayıncılarının Sızan Yıllık Gelirleri

  • Konuyu başlatan 121228
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 34B
Üzgünüm o insanların seviyesine para versen inmem. Seviyesizliklerle, küçük kitleyi sömürmeyle, çöp markalara reklam yüzü ola ola kazanacağım para olmaz olsun. O paranın 5'te birini gerçek bir işte hakkımla bereketimle alayım bana yeter o.
Bari savunduğun adamlar kaliteli olsa, hepsi birbirinden kalitesiz "insanlar".
İzlediğim yayıncıların seviyesine çıkabilmen için daha çok uğraşman gerek dostum.
Kolaysa gel sen hesap aç diyorsun. Ne saçma bir mantıktır bu 😀 Abi adımı okur musun diye bağış atmaya devam et sen.
Bağış attığımı nerden çıkardınız? Hakaret olarak algılıyorum o vakit.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İzlediğim yayıncıların seviyesine çıkabilmen için daha çok uğraşman gerek dostum.
2 yıllık bölüme giden ve anime izleyen birinden bunları duymak ironik. Hadi geç göz ardı listeme, uğraştırma beni. Merak etme yayıncılara bağış attın diye kızacak değilim, küçüklük hataları normaldir.
Komediye bak ya, gelmişler oradaki iki üç kalitesiz herifi savunuyorlar, sanki dinlerine saldırdık.
 
2 yıllık bölüme giden ve anime izleyen birinden bunları duymak ironik. Hadi geç göz ardı listeme, uğraştırma beni. Merak etme yayıncılara bağış attın diye kızacak değilim, küçüklük hataları normaldir.

Voav. Sizi çok sinirlendirmiş olmalıyım ki konu geçmişlerimi araştırmışsınız. :D hala bağış attın diyorsunuz, atmadım ama atabilirim de, IBAN söyleyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen kendin kutsanmış para falan mı kazandığını düşünüyorsun? Sana ne adamın ne bölüm okuduğuna? Sana ne anime izlediğinden? Kimsin sen? Kız istersen. Kızsan ne olacak? İsterse saatler önce gelsin seni yine eleştirip karşı görüş söyleyebilir. Annenin yanına git istersen, anca o seni tatmin eder. Başkalarının görüşlerini kabul etmeyecek kadar çocuksun. Asıl komedi sensin. Yazık gerçekten...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bildiğiniz üzere Twitch yayıncılarının yıllık gelirleri sızdı. Eğer konuyu bilmiyorsanız şuraya göz atabilirsiniz: İddia: Twitch Hacklendi, Yayıncıların Gelirleri Sızdı

Bu rakamlar anladığım kadarıyla "Twitch" dahil, daha kesinti yapılmamış ve daha Türkiye Cumhuriyetine vergisi ödenmemiş net para. Şimdi ise bütün kesintiler, vergiler dahil bir Twitch yayıncısının ne kadar kazandığını hesaplayalım. Bu konuda Elraen'i örnek alacağım. Çünkü Türkiye'de en çok kazanan yayıncı oymuş. :D

Sızan veriye göre Elraen'in yıllık kazandığı net para 511.062$. Yani güncel kur ile 4.556.994,20 Türk lirası. Tabi sene başındaki kur ile sene sonundaki kur aynı değil. O yüzden güncel kurdan hesaplayacağım.

Twitch kesintisi: Bildiğim kadarıyla Twitch, aboneliklerin %50'sini direk olarak kendisine alıyor. Bitler ve Cheer'lar da ise kesintinin tam ne kadar olduğunu bilmediğim için maalesef onu hesaplayamıyorum. Ki zaten yayıncıların aldığı Bitleri ve Cheet'ları da bilmemizin imkanı yok.

511.062$ /2=255.231$

Amerika Birleşik Devletleri stopajı: Evet, Twitch yayıncıları bildiğim kadarıyla ABD'ye de %10 stopaj ödüyor.

255.231$ x10 %100=229.708$

Türkiye Cumhuriyeti vergileri:
*KDV: Ülkemize %18 katma değer vergisi ödüyorlar. 229.708$ x18 %100=188.361$
*Gelir vergisi: Aynı şekilde ülkemize %25 gelir vergisi ödüyorlar. 188.361$ x25 %100=141.271$

Evet kaba saba yaptığımız ufak bir hesaplama ile Elraen'in yıllık kazancı 1.259.449,33 Türk lirası çıktı. Ufak tefek bir kaç tane daha kesinti olduğu için bu rakam tam doğru olmasa da buna benzer bir sonuç çıkacaktır. Ayrıca dediğim gibi Twitch'de sadece abonelikler yok. Onun dışında yayıncıları Cheer ve Bit gibi şeylerle de destekleyebiliyorsunuz. Fakat bunların kesintisinin ne kadar olduğunu bilmediğim için ve hangi yayıncının ne kadar Bit, Cheer aldığını bilemeyeceğimiz için hesaplama yapamadım. Ayrıca bağışlar ve sponsorluklar ise bu hesaplamanın içine dahil değil.

Ha bunlara ek olarak artık sanal ortamdan para kazanan kişilerden kesilecek yeni gelen %15'lik vergiyi katmadım.
Kafam ellerimin arasında... Ağzım açık kaldı ... Severek izliyor olabilirsiniz ki ben de eğleniyorum ama bu kadar hak etmiyor
 
Profesör doktorların aylık 20-30K aldığı yerde okumayan bir insanın bile yapabileceği bir işten bu denli paralar kazanılmasını anlamsız buluyorum. Sadece Youtuber/Twitcher ile sınırlı değil, çoğu meslekte bu tür gelir adaletsizliği var. Ülkeye faydası olmayan hatta zararı olan bu işlerden tonlarca para kazanılıyor şaka gibi.
 
Dünya eğlence sektörüne çevrildi arkadaşlar. Okumak felan sadece garanti paralar almak için( kendini geliştirmiş yazılımcılar, girişimciler, doktorlar gibi örnekleri dışarıda tutuyorum). Bana da saçma geliyor ama sonuçta elde ediyorlar. Futbolda bile dönen paralara baksanız ya arkadaşlar. Bana deseler ki gel bizde futbol oyna aylık 10Bin tamam derim. Futbol zevkle yapılması gereken bir iş ama artık onu bile para olarak gören on binlerce futbolcu var. O yüzden hesap felan yapmayın, kendi hayatınıza bakın. Dünya eğlenceye döndü maalesef.
 
Daha çok vergi ödesinler, bu paraları hak etmiyorlar. O para kaldırıma gitse o bile daha çok hak eder.

Tamamen katılıyorum bu arada.

Merhaba, bildiğiniz üzere Twitch yayıncılarının yıllık gelirleri sızdı. Eğer konuyu bilmiyorsanız şuraya göz atabilirsiniz: İddia: Twitch Hacklendi, Yayıncıların Gelirleri Sızdı

Bu rakamlar anladığım kadarıyla "Twitch" dahil, daha kesinti yapılmamış ve daha Türkiye cumhuriyetine vergisi ödenmemiş net para. Şimdi ise bütün kesintiler, vergiler dahil bir Twitch yayıncısının ne kadar kazandığını hesaplayalım. Bu konuda Elraen'i örnek alacağım. Çünkü Türkiye'de en çok kazanan yayıncı oymuş. :D

Sızan veriye göre Elraen'in yıllık kazandığı net para 511.062$. Yani güncel kur ile 4.556.994, 20 Türk lirası. Tabi sene başındaki kur ile sene sonundaki kur aynı değil. O yüzden güncel kurdan hesaplayacağım.

Twitch kesintisi: Bildiğim kadarıyla Twitch, aboneliklerin %50'sini direk olarak kendisine alıyor. Bitler ve Cheer'lar da ise kesintinin tam ne kadar olduğunu bilmediğim için maalesef onu hesaplayamıyorum. Ki zaten yayıncıların aldığı bitleri ve Cheet'ları da bilmemizin imkanı yok.

511.062$ /2=255.231$

Amerika birleşik devletleri stopajı: Evet, Twitch yayıncıları bildiğim kadarıyla ABD'ye de %10 stopaj ödüyor.

255.231$ X10 %100=229.708$

Türkiye cumhuriyeti vergileri:
*Kdv: Ülkemize %18 katma değer vergisi ödüyorlar. 229.708$ X18 %100=188.361$
*Gelir vergisi: Aynı şekilde ülkemize %25 gelir vergisi ödüyorlar. 188.361$ X25 %100=141.271$

Evet kaba saba yaptığımız ufak bir hesaplama ile Elraen'in yıllık kazancı 1.259.449, 33 Türk lirası çıktı. Ufak tefek birkaç tane daha kesinti olduğu için bu rakam tam doğru olmasa da buna benzer bir sonuç çıkacaktır. Ayrıca dediğim gibi Twitch'de sadece abonelikler yok. Onun dışında yayıncıları cheer ve bit gibi şeylerle de destekleyebiliyorsunuz. Fakat bunların kesintisinin ne kadar olduğunu bilmediğim için ve hangi yayıncının ne kadar bit, cheer aldığını bilemeyeceğimiz için hesaplama yapamadım. Ayrıca bağışlar ve sponsorluklar ise bu hesaplamanın içine dahil değil.

Ha bunlara ek olarak artık sanal ortamdan para kazanan kişilerden kesilecek yeni gelen %15'lik vergiyi katmadım.

Jahrein teke tek programında söyledi bağışlardan ortalama yüzde 30 komisyon alıyormuş Twitch ama tabii bu değişiyormuş yüzde 50 70 gibi tam net değil ama yüzde 30 alıyor orası kesin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı