Twitch Yayını İzlerken Donma Sorunu

M13

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Twitch'te canlı yayınları 1080P izlemeye çalıştığımda sürekli donuyor fakat bu sadece Twitch platformunda oluyor. Youtube'da falan hiçbirinde 1080p izlememe rağmen donma sorunu yok. Sebebi ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun pek çok farklı sebebi olabilir.

1. İnternetin yavaştır ve yayın kalitesini çok yükselttiğin için kaldıramıyordur. Bu durumda kaliteyi düşürerek hızına uygun çözünürlüğü bulabilirsin. İnternet hızının iyileşmesi için kablolu bağlantıya geç veya teknik servise bildirim yap. Her şekilde donuyorsa diğer çözümlere devam et.

2. Twitch'in TR'de serveri yok, bu nedenle VPN kullanarak donma sorununu çözebilirsiniz. VPN ile internet yavaşlar demeyin, hızlı bir VPN ile Twitch yayınlarındaki tüm sorunları çözebilirsin, bizzat kendim bu şekilde çözdüm.

3. Şurada birkaç yöntem daha anlatılmış dilersen bakabilirsin: Twitch donma ve takılma sorunu nasıl çözülür?

4. Benim farkettiğim bir şey daha var, grafik kartın eski veya güncel değilse yine donma ve takılma sorunu olabiliyor. Eski sistemlerde 1080p kaynak yayını izlemek haliyle kartları zorluyor ve bu tür sorunlarla karşılaşıyorsunuz.
 
Bunun çözümünü az önce buldum %100 mü emin değilim ama bir sıkıntı gözükmüyor aynı problem bende de vardı int 10 ping 47 mbit ve 4 upload hızında olmasına rağman twitchde sinir bozucu bir donma vardı az önce ekran kartımın ilk defa termal macununu yeniledim ve twitche girdim herhangi birinin yayını izlerken hiçbir problem kalmadı bunu söylemek için buraya kayıt oldum belki sizinde işinize yarayabilir.
 
Merhaba, Twitch'te canlı yayınları 1080P izlemeye çalıştığımda sürekli donuyor fakat bu sadece Twitch platformunda oluyor. Youtube'da falan hiçbirinde 1080p izlememe rağmen donma sorunu yok. Sebebi ne olabilir?
Hocam aynı durum benim eski masaüstünde de oluyordu,dediğin gibi özellikle twitchte oluyordu ama youtubeda olmuyordu,ben de çareyi onun yerine alabildiğim en ucuz pc ile geçiştirdim ve şuan gayet iyi,muhtemelen pcde sorun yani çünkü öyle GARİP sorunlar hdd tabanlı oluyor bazen ama bilmiyorum açıkçası tam olarak neden kaynaklanıyor.
 
Anladım hocam tek kullanmıyorum ondandır o zaman teşekkür ettim. Tek anlamadığım "YouTube'da donmamasının nedeni canlı yayın olmaması" dediğin şöyle yayınlar var canlı değil mi bunlar?

@Sertaç Ƨarı Makedonya'da yaşıyorum kardeşim.

Onlar canlı ama YouTube de yayın gecikmesi 15 20 sn olduğu için 15 sn ileriyi yüklemeye başlıyor ama Twitch'te 2 3 saniye gecikme olduğu için yüksek kalitede stabil ve yüksek hızla video izleniyor.
 
Bunun çözümünü az önce buldum %100 mü emin değilim ama bir sıkıntı gözükmüyor aynı problem bende de vardı int 10 ping 47 Mbit ve 4 upload hızında olmasına rağmen Twitch'de sinir bozucu bir donma vardı az önce ekran kartımın ilk defa termal macununu yeniledim ve Twitch'e girdim herhangi birinin yayını izlerken hiçbir problem kalmadı bunu söylemek için buraya kayıt oldum belki sizinde işinize yarayabilir.

Hocam aynı durum benim eski masaüstünde de oluyordu, dediğin gibi özellikle Twitch'te oluyordu ama YouTube'da olmuyordu, ben de çareyi onun yerine alabildiğim en ucuz PC ile geçiştirdim ve şu an gayet iyi, muhtemelen PC'de sorun yani çünkü öyle garip sorunlar HDD tabanlı oluyor bazen ama bilmiyorum açıkçası tam olarak neden kaynaklanıyor.

Başlat kısmına CMD(komut istemi) yazıp yönetici olarak çalıştır şunu yaz.
Netsh int tcp set global autotuninglevel = normal.
Ve bilgisayarı yeniden başlat.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı