Twitter'ın çok yoğun bir gün geçirmesi

Makaleler
13
Merhaba arkadaşlar. Twitter kullanan arkadaşlarımız varsa, kesinlikle bana hak verecekler. Twitter adeta yıkıldı. Tweetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Boğaziçi krizinin büyümesi ve muhalefet, iktidar cephesinin açmış olduğu hashtagler, UEFA'ya açılan #UefaTurkishFootballCheckOver etiketi, YÖK'ün yüz yüze eğitim için Sağlık Bakanlığı'ndan karar istemesi üzerine açılan #KurulÜnililerKampüse, Anonymous'un şok bir şekilde bakanların telefon numarasını ve atadıkları isimlerin özgeçmişini çıkarmaları üzerine atılan #Anonymous etiketi vs. diye liste uzar.

Şaşırdığım nokta Boğaziçi'nin durağan geçen hâlinin son bir, iki gündür alevlenmesi. #Aşağıbakmayacağız etiketine en son baktığımda 1,5 milyon tweet atılmıştı. Birkaç hashtag daha açılmış. Üstüne #UefaTurkishFootballCheckOver'ın dünya gündeminde 1. sırada olması. Sadece 3 saatte yarım milyon tweet atılmış. Üniversiteli arkadaşlar zaten her zaman hashtag açıyorlardı. YÖK'ün bu hareketi de öğrencileri heyecanlandırdı.

Özellikle ülkemizin oldukça yoğun bir gündemi var. Twitter'da buna aracı kurum oluyor dolayısıyla. Ayrıca bu durum ülkemizde sosyal medyayı aktif olarak kullandığımızı da gözler önüne seriyor.

Sizler ile de paylaşmak istedim bu durumu. Hepinize iyi geceler.

Son düzenleme:
Diğerlerini bilmem ama beyinsiz Lgbt'liler siyasal islamcılara çok güzel malzeme veriyorlar. Kardeşim rektör ataması protestolarında cinsel kimliğini öne çıkarmak neden? Yap protestonu niye eşcinselliğini öne çıkarıyorsun?
Rezil durumdaki ekonomi yüzünden köşeye sıkışmış olan iktidara çok güzel alan açtılar. Umarım olaylar büyümeden biter, ikinci bir gezi olayına dönerse iktidar bundan mağduriyet çıkarıp erken seçime de giderse tekrar yüzde 45 oyu rahat alır. Olan da yine bize olur!!!

İşi gereği haricinde Twitter ve sosyal medya'yı yoğun kullananların gereksiz insanlar olduğu açık. O vakitlerini Sosyal Medya Çöplüğünde bir şeyleri yaymaya çalışacaklarına, biraz kitap okusalar kendilerine ve vatanlarına daha faydaları olacağını düşünüyorum. Görüşümü Atatürk'ün sözü ile bitireyim "Yalnız mitingler ve benzeri gösteriler, büyük amaçları hiçbir zaman kurtaramaz ve ancak milletin bağrından gerçek olarak doğan ortak güce dayanırsa kurtarıcı olur.".

5-10 dakika giriyorum, olayları görüyorum, Anonymous yine bir şeyler yapmış ona bakıyorum, çıkıyorum. Nasıl saatler geçirebiliyorlar anlamıyorum kafa beyin sinir stres kalmaz.

Rektör protestosuna bir şey demiyorum. En doğal hak. Biz de okurken istemediğimiz hocalar geldi, istemediğimz rektörler geldi. Karşı çıktık, protesto ettik ama ortalığı ayağa kaldırmadık.

Ancak olay farklı yerlere çekiliyor, maalesef. Bu nedenle herkes sağ duyulu olmalı ve sakinliğini korumalı diye düşünüyorum. Eleştiri ve protesto herkesin hakkı. Ancak hakaret ya da ortak değerlere saygısızlık, mantıklı değil.

Rektör protestosuna bir şey demiyorum. En doğal hak. Biz de okurken istemediğimiz hocalar geldi, istemediğimz rektörler geldi. Karşı çıktık, protesto ettik ama ortalığı ayağa kaldırmadık.

Ancak olay farklı yerlere çekiliyor, maalesef. Bu nedenle herkes sağ duyulu olmalı ve sakinliğini korumalı diye düşünüyorum. Eleştiri ve protesto herkesin hakkı. Ancak hakaret ya da ortak değerlere saygısızlık, mantıklı değil.
Elbette ki mantıklı değil fakat bence bu saygısızlığı üniversite öğrencileri yapmıyor. Maalesef ki fırsat bulan teröristler yapıyor. Onlara da gün doğdu tabii.

Dediğiniz gibi konu çok farklı bir yere çekildi.

Şu konuda katılmıyorum ama. Ayağa kaldırılmadığı sürece değişecek bir şey yok ülkemizde. Ses ne kadar gür çıkarsa o kadar herkes tarafından duyulur. Yanlış anlaşılma olmasın, Gezi Parkı olayı gibi olsun demiyorum.

Belirtmiş olduğunuz soğukkanlılığı gösteren ve benim gördüğüm kadarıyla tabii Mansur Yavaş var bir tek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı