Two Trees Bluer incelemesi

Cihazın V3 versiyonu ile bir çok sorununun düzeldiği iddia ediliyor. Benim aldığım cihaz da V3 olarak satılıyordu fakat V3 değildi. Bunu anlamanın en iyi yolu anakart modelidir.

1691665674710.png

Eğer cihaz fotoğraftaki ile aynı model anakarta sahipse o cihaz V3 değildir. Benim birazdan bahsedeceğim cihazdır. V1.2 yerine V1.3 yazıyorsa benim cihazımdan sonra çıkan ve düzeltildiği iddia edilen cihazdır.

Hepinize iyi günler diliyorum. Bugün sizler ile 3 yıldır sahip olduğum Two Trees Bluer cihazımdan bahsetmek istiyorum.
1691667788918.png

Cihaz Özellikleri
Cihaz 32 Bit STM32 işlemciye sahip MKS Robin Nano serisi bir anakart ve sadece bu anakartta kullanabileceğiniz 3.5 inç TFT dokunmatik ekran ile geliyor. X ve Y eksenleri sessiz ve akıllı olarak adlandırılan TMC2208/TMC2225(Aynı sürücüler. Sadece çipin paket tipi farklı.), Z ve extruder ekseni ise sesli olan A4988 sürücüleri ile geliyor. BMG klonu bir extruder ve MK8 olduğunu söyledikleri bir ısıtıcı blok ile geliyor. Creality'den farklı olarak motor sürücüler anakarta lehimli değil. Bu da bize bir yükseltme şansı tanıyor. Ayrıca 2. extruder için bir motor sürücü slotumuz daha var. Bunu çift Z yaparken kullanabiliyoruz. Cihaz bu bütçede alışık olduğumuz V slot tekerlek sistemi ile X ve Y eksenlerinin hareketini sağlıyor. 235x235x280mm baskı ölçüleri mevcut.

Kendi Deneyimim ve Görüşlerim
Öncelikle cihazı bu işe yeni başlayacak birine kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bunun yerine Creality, Prusa gibi firmalara yönelmelisiniz. Çünkü bu cihaz ile ilgili kaynak ve topluluk desteği çok sınırlı. Ayrıca bazı kişilerde de denk geldiğim fabrikasyon hatalar mevcut. Örneğin vida yerleri yamuk şekilde açılmış olabiliyor. Şimdi bu neye sorun olabilir diyebilirsiniz. Cihazın tabla ile nozzle arasının paralelliğini bozuyor ve bu da baskılarınızı berbat hale getiriyor. Düzeltmek için ekstradan zaman harcamanız gerekiyor. Hatta bana gelen parçalardan birisi yamuktu. Bu yüzden parçayı düzeltmek için çok uğraştım. Sonuç olarak ciddi kalite kontrol problemlerine sahip bir cihaz. Üstünde monte olan ısıtıcığı blok bence iyi değil. Bakımı çok zor ve kaynağını bulmanız imkansız. Ayrıca Extruderde de baskı kalitesini düşürecek sorunlar mevcut fakat bu sorunları düzeltmek mümkün. Soğutma fanları başarısız. İnce ya da hızlı baskılar için parça soğutma fanlarını değiştirmeniz gerekli. Şuan bu bütçede hiçbir yazıcı tak çalıştır değil. Fakat bu yazıcı diğerlerine göre çok daha fazla uğraştırıyor.

Yaptığım ve Önerdiğim Geliştirmeler
- BL Touch ya da TriangleLab markasının 3D Touch tabla sensörünü almalısınız. Çünkü tablayı ayarlamak sadece 4 köşeden ibaret değil. Tabla ısındıkça genleşiyor.

- Extruder için TMC2208 almanızı kulak sağlığınız için öneririm :). Çünkü her geri çekme yaptığında makineden gelen sesler komuşlarınızı bile delirtebilir.

- 5015 fanlar. Parça soğutmanızı inanılmaz hızlandıracak, haliyle baskılarınızı daha temiz yapabileceksiniz.

1691667571498.png

- Çift Z. BL Touch varsa yukarıda bahsettiğim ikinci motor sürücü soketine ilk Z ile aynı olan motor sürücüden ve aynı motordan takıp X ekseninin iki tarafını makinenin otomatik eşitlemesini sağlarsınız.

Sonuç olarak bu makineyi takıp baskı almak için kullanamazsınız. Bu daha çok proje makinesi gibi kullanılmalı. Eğer sadece baskı almak istiyorum, sürekli makineyle uğraşmak istemiyorum diyorsanız bu makineyi almayın. Okuduğunuz için çok teşekkürler. Yazı sıkıcı olduysa üzgünüm :(.

Dosya Ekleri

• 1691667746176.png
    1691667746176.png
    291,9 KB · Görüntüleme: 68
Beklenen inceleme geldi. :)

Bende bu sözde 3D yazıcıya 1 yıldır sahibim ama kendisi daha çok sabır törpüsü olarak çalışıyor.

V3 olmayanları zaten asla tavsiye etmiyorum ama ben bundan sonra V3'ü de kimseye tavsiye etmem. Bütçeyi biraz arttırarak çok daha iyi manikanalar alıp mutlu mesut baskı alabilirsiniz. Hem özelikle ender serisi çok popüler bu yüzden sorunlara daha hızlı çözüm bulunabiliyor. S1 modeli çok iyi ama Neolar da TTB'den çok daha iyi. Her yazıcı belli seviye de uğraş ve emek istiyor ama TTB en az 5 katını istiyor. Açıkçası ben artık nefret etmiş durumdayım. @NothingGood Hocam kadar sabredip makinayı baştan üretemedim. Şuan da extruder ile alakalı bir sıkıntı yaşıyorum. Bakalım belki bir konu açıp çözüm bulurum.

AKlımda tonla çok güzel proje vardı elektronik, robotik ve yazılımı birleştirmek istediğim projeler vardı ama bu mükemmel ötesi yazıcı sayesinde hayal oldu. Şuan S1 almak istiyorum inşallah ileri de aklımdakileri yapmak nasip olacak. Ben yaptım siz yapmayın. TTB'den uzak durun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı