TYT matematik yeni nesil soruları yapamıyorum

ragjer

Decapat
Çalışıyorum fakat anlayamıyorum. Çözümleri izliyorum kafam karışıyor. Yeni nesil sorular çok karışık geliyor. Bilen arkadaşlar nasıl düzeltebilirim bu sorunu? Sizler nasıl çözdünüz? Burada bile zorlanıyorsam AYT matematiği düşünemiyorum bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam en temel ilk 12 konudaki bilginiz nasıl? İlk 12 konuyu biraz geliştirip problem şeklinde karşınıza koyuyorlar sınavda. İlk 12 konu tam oturduysa böyle bir sorun yaşamamanız lazım. Bu arada AYT matematik ile TYT matematiğin çok alakası yok. Yani şu şekilde, TYT'de öğrenciyi zorlarlar, anlamaya dayalı sorular sorarlar fakat AYT matematik nettir. Nasıl yapacağınızı bilirseniz yaparsınız. O yüzden kıyaslama yapmak çok doğru değil.

Hocam en temel ilk 12 konudaki bilginiz nasıl? İlk 12 konuyu biraz geliştirip problem şeklinde karşınıza koyuyorlar sınavda. İlk 12 konu tam oturduysa böyle bir sorun yaşamamanız lazım. Bu arada AYT matematik ile TYT matematiğin çok alakası yok. Yani şu şekilde, TYT'de öğrenciyi zorlarlar, anlamaya dayalı sorular sorarlar fakat AYT matematik nettir. Nasıl yapacağınızı bilirseniz yaparsınız. O yüzden kıyaslama yapmak çok doğru değil.
Bıyıklı matematik kanalının 10 günde temel atma kampındayım. 3. güne geçeceğim. Her konunun sonlarında ÖSYM'ye temel atma diye test koyuyorlar. Oradan çözerken kafam çok karışıyor. Daha TYT matematik konularına başlamadım. Temelim yok diye temel atma kampındayım.

Bıyıklı matematik kanalının 10 günde temel atma kampındayım. 3. güne geçeceğim. Her konunun sonlarında ÖSYM'ye temel atma diye test koyuyorlar. Oradan çözerken kafam çok karışıyor. Daha TYT matematik konularına başlamadım. Temelim yok diye temel atma kampındayım.
Hocam siz hiçbir şey bilmeden TYT sorusu yapmaya çalışıyorsunuz, tabii ki de yapamayacağınız sorular olacak. TYT kampına geçtiğinizde konular daha iyi oturacak ve yapabileceksiniz. Şu an için telaş etmenize gerek yok.

Zaten şu an temel atma aşamasındasın. Korkmana hiç gerek yok bu yüzden. Sadece pes etmeden sabırla çalışmaya devam et. Yapamadığın soruları belirli günlerde düzenli olarak tekrar et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı