TYT Türkçe netimi nasıl düzeltebilirim?

Mayra

Centipat
Daha fazla  
TYT netlerim bu sıralar 60 civarı geliyor.

Türkçe: 16-20 net.
Sosyal: 10-12
Matematik: 20-25
Fen: 10-12
Netlerim bu şekilde ama Türkçe çok kotu nasıl hızlı net yükseltebilirim 12. sınıfım dil bilgim 0 (hiç işaretlemiyorum)

Sizce Kasım ayına göre netler nasıl ve ne gibi bir yol izleyebilirim?

Netlerim bu şekilde ama Türkçe çok kotu nasıl hızlı net yükseltebilirim 12. sınıfım dil bilgim 0 (hiç işaretlemiyorum)

Paragraf paragraf paragraf zamanında kitap okumamışsın paragraf çözmeyi bırakma.

Aslında cevap sizde hocam. Dil bilgisi çalışın ve paragrafta veya herhangi çözemediğiniz soruların üstüne gidin. Bende sıfırım netler aynı gibi Türkçe de.

Türkçeni arttırman için kitap okumanı ve günlük paragraf çözmeni öneririm. Ayriyetten dil bilgisine başlaman lazım, bu zamana kadar bırakman büyük sıkıntı. Dil bilgisini bir defa öğrenip bol soru çözünce çok rahat oturuyor zaten. Onu kısa sürede kapatırsın.

Öncelikle kitap falan okumak hiçbir işine yaramayacak türkçe netlerin için. Önceden düzenli okumuyorsan şimdi başlamanın bir katkısı olmaz. Düzenli paragraf çöz, dil bilgisini bitir. Dil bilgisi bittikten sonra düzenli türkçe branş denemelerine geç.

Dil bilgisinden dokuz soruya yakın soruyorlar. Hızlıca net kazanmak için ses bilgisi, zarf edat bağlaç, noktalama işaretleri, cümlenin öğeleri gibi konulara bakabilirsin çünkü dil bilgisi soruları paragraf soruları kadar zaman kaybettirmiyor. On saniyede çözülen sorular bile var. Onun haricinde paragraf için ilk başlarda test kitabı üzerinden bak sonrasında Türkçe denemesi satın al. Bilgi Sarmal ve Üç Dört Beş'in denemeleri gayet iyidir fakat daha 2023 yılı yayınlanmadı o yüzden yayınlanana kadar beklemeni tavsiye ederim çünkü TDK bu sene dil bilgisi içerisinde birkaç değişiklik yaptı.

Dil bilgisinden dokuz soruya yakın soruyorlar. Hızlıca net kazanmak için ses bilgisi, zarf edat bağlaç, noktalama işaretleri, cümlenin öğeleri gibi konulara bakabilirsin çünkü dil bilgisi soruları paragraf soruları kadar zaman kaybettirmiyor. On saniyede çözülen sorular bile var. Onun haricinde paragraf için ilk başlarda test kitabı üzerinden bak sonrasında Türkçe denemesi satın al. Bilgi Sarmal ve üç dört beş'in denemeleri gayet iyidir fakat daha 2023 yılı yayınlanmadı o yüzden yayınlanana kadar beklemeni tavsiye ederim çünkü TDK bu sene dil bilgisi içerisinde birkaç değişiklik yaptı.

Paragraf sorularını konu konu mu çözmeliyim yoksa aynı tip sorular bitene kadar sırayla mı devam edeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paragraf ayrı bir konu önce dil bilgisini bitirin sonra paragraf çalışın. Okurken metinden sapmayın yazar senin yapacağın yorumu tahmin edip ona göre şık koyuyor sen de onu işaretliyorsun aman dikkat et.
Bana göre 345 sınava en yakın denemedir. Bilgi Sarmal ise ondan sonra gelir.
Benim burada merak ettiğim sadece matematik ve fen mi çalıştınız?
Çünkü türkçesi bu seviyede olup matematikte daha iyi olanı ben görmedim (mutlaka vardır tabii yanlış anlamayın)Türkçede kasılmalısınız anlayış gücünü arttırmanız matematikte daha fazla işinize yarayacaktır.

Paragraf sorularını konu konu mu çözmeliyim yoksa aynı tip sorular bitene kadar sırayla mı devam edeyim?
Paragraf soru tiplerinden yapamadıklarınıza soru bankalarından özellikle bakabilirsiniz. Örneğin cümle sıralama soru tipini iyi yapıyor fakat paragrafta anlatımı bozan cümleyi bozma sorularında takılıyorsanız. O soru tipinden çözebilirsiniz ki en son girdiğim Özdebir denemesinde faydasını görmüştüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı