Şu an netiniz kaç bilmiyorum ama AYT derdiniz olmadığı için 70 neti kolaylıkla yaparsınız. 9 ayınızı TYT'ye harcayacağınız için kolaylıkla yaparsınız, gözünüz korkmasın. Türkçe ve matematiği rutin olarak her gün çalışmanızı ve bunların arkasına da fen bilgisi veya sosyal bilgiler konu eklemenizi öneririm.
İlk olarak planlı çalışın ve verimli çalışın çalışma programınızı kendiniz iyice düşünüp ayarlayın emin olun kolay gelecek sadece disiplinli olsanız yeter.
Evet hocam AYT derdim yok. Peki günde kaç saat çalışmalıyım?
Sağ olun hocam bugün günde 5 saat çalıştım çalışmalarımı 8 saate kadar çıkarmayı planlıyorum.
@hakunamatata1
Beni etiketlenmişsiniz hocam buyurun.
Hocam TYT'de 70 net nasıl yaptınız benim hedefim 2 yıllık elektrik. Yardımcı olabilir misiniz?
@hakunamatata1
Tabii ki. Öncelikle şunu söylemem gerek ben de meslek lisesi çıkışlıyım. Size tavsiyem budur sakın telaşa kapılmayın çünkü şanslısınız. Sadece TYT yapıyorsunuz. 9 aylık süreçte çok rahat bir şekilde 90 üstü netlere bile gelirsiniz. Kesinlikle türkçeden yüksek netlere ulaşmak istiyorsanız dil bilgisi ve paragrafa hakim olmanız lazım. Eğer dil bilgisini öğrenip çözerseniz çok rahat 10 netlere ulaşabilirsiniz. Ayrıca her gün 30 ile 40 soru arası paragraf çözmenizi öneririm. Bunu rutin haline getirin. Unutmayın TYT'de zamana karşı yarışıyoruz. Bu yüzde paragraf ve problemlerde hızlanmak için her gün düzenli bir şekilde çözmeniz lazım. TYT matematikte ise ilk 12 konuyu güzelcene öğrenin soruları çözün zaten 12 üstü yaparsınız. Tabii temeliniz hangi düzeyde onu bilmiyorum. Eğer yoksa hemen kolay kaynaktan başlayıp soruları yutun sonra ise orta derecede soru bankalarına yönelin. Problemleri iyi yapmanız için zaten bu ilk 12 konuya hakim olmanız lazım. Problemler konusunu ise bu dediğim konular bittikten sonra çözmeye başlarsınız. Size tavsiyem bir hoca bulun YT ve vb. platformlardan. Onların soru çözümlerine muhakak bakın. Soruları nasıl çözüyorlar, nasıl bir yol izliyorlar bu size çok yardımcı dokunacaktır. Ayrıca TYT geometriyi unutmamak lazım. Birçok öğrenci çözmüyor. Aşırı çerez sorular soruyorlar. Bu yüzden geometri de ilerlemeniz size fayadlı olacaktır. Üçgenleri öğrenirseniz zaten çok rahat 6-7 net yapacağınıza inanıyorum. Gelelim FKB bu konuda tek tavsiyem konuları çalışıp direk soruları çözmeniz ayrıca yapamadığınız sorulara muhakkak bakın hocam. FKB tek soru bankası ile ilerleyip ondan sonra FKB branş denemesi çözebilir hızlanabilirsiniz. Bu branş denemesi her ders için geçerli hocam ne de olsa zamanı iyi kullanmanız lazım. Aksi takdirde TYT sorun çıkabilir. Bende 30 net yapıyordum. 2 ayda 60 nete ulaşmıştım. Sadece düzenli ve istikrarlı çalışmaya bağlı. İyi günler dilerim.
Arkadaşlar sınava 9 ay var. TYT'de 70 net yapmak için nasıl çalışmalıyım? Hedefim Marmara elektrik.(2 yıllık)
Hocam 20-30 netten 70'e çıkmak ile 70'den 110-120'ye çıkmak arasında çok fark var. Konu eksiklerinizi kapatın ve düzenli soru çözün olur biter.
Hocam 20-30 netten 70'e çıkmak ile 70'den 110-120'ye çıkmak arasında çok fark var. Konu eksiklerinizi kapatın ve düzenli soru çözün olur biter.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.