Ubuntu/Debian uygulamaları nasıl yapılıyor?

Ne yapmak istiyorsun? Masaüstü uygulaması yada Android uygulaması geliştirme isteği ayrı birşey. Bir şeyler yaratmak, kendini geliştirmek istediğini gösterir bu. Ama bir yazar okunmak için yazar. Sana sorum şu: kim okuyacak? Uygulaman ne yapacak ve hangi sorunu çözecek?
Şu anlık bir tür hoş geldin ekranı gibi bir şey düşünüyorum. Masaüstünde olacak. Tüm sosyal medyalar ve her şeyden gelen bildirimleri tek bir ekranda toplayacak. Bilgisayar açıldığında her şeyden haberdar olunucak.
Tam olarak bu yüzden böylelerine yardım etmeyi daha da fazla istiyorum. Geçen gün Linux Türkiye Kullanıcıları grubu için bir konu açmıştım. Discord ve Telegram gruplarımız için davet linki vardı. Açmamdan 2 dakika sonra biri sildi ama ne uyarı var ne ceza. Demek oluyor ki bir kural çiğnenmedi. Birilerinin oturduğu yerden bizi çekememesi gibi durum var gibi görünüyor:p
Bu bende de oldu. Konu yok olmuş ama ne ceza ne de başka bir şey.
Gparted’i boşver. Tam istediğini vermeyebilir. Mis gibi GNOME disks uygulaması var. Nasıl kullanıldığı ile ilgili Ubuntu Türkiye Wiki’de rehber olacaktı.
Ben de yeni öğrenmiş oldum :D
Aslında değil hocam. Farketmeden sizi GTK4 ile oyalamış olabilirim. Özür dilerim. Python ile yapacaksanız size şöyle güzel bir kaynak bırakayım. Artık kendimi bununla affettirmeye çalışacağım.
"Installation" kısmını geçin.
İçeriği güzel gözüküyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı