İnternet üzerinde araştırmama göre arayüz/performans olarak (garip bir oranlama ama grafik tasarımla da yakından ilgili olduğumdan kötü arayüze dayanamıyorum) bulabildiğim en iyisi ZorinOS. Bahsettiğiniz İşletim sisteminin ne gibi özellikleri var acaba? Linux işletim sistemine geçmemin tek sebebi az çok bir yatkınlık kazanmak ve daha hızlı olmasını istemem. Şu anda 12. sınıf olduğumdan Linux öğrenmeye vakit ayıramam ama normal kullanım olarak kullanabilirim diye düşünüyorum. Zaten derslerden dolayı çok fazla bilgisayara giremiyorum, yani az çok bir yatkınlık kazanmak amacım ve cidden hiç bilgim yok. Tek bildiğim sudo yazınca yönetici olarak çalıştır gibi bir şey oluyor.
Basitçe neden Fedora kullanmam gerektiğini söyleyebilir misiniz? Bilgisayar özelliklerimi de söyliyeyim daha açıklayıcı olması için. 4 GB RAM Intel Pentium E5300 Ekran kartı yok. Harddiskte de yaklaşık 25 GB alan var bu işletim sistemine ayırabileceğim. Son olarak belirtmek istiyorum ki sadece şimdilik performansın çok önemli olduğu bir işletim sistemine ihtiyacım var. Üniversiteyi kazanınca babmın bilgisayar sözü var. O zamana gelince bu seçeceğim performans odaklı işletim sistemini büyük bir ihtimal değiştireceğim.