Ubuntu neden kötüleniyor?

O zamana Arch kurmak lazım.

Arch'ı öğrenmek için tercih etmelisin, paketlerden arındırmak için değil. Eğer her paketin ayağına gelmesini istiyorsan LFS tercih etmeyeceksin.

Diğer dağıtımlarda gereksiz yazılım bulunmuyor mu? Örneğin Manjaro'da HP yazıcı ile ilgili uygulamalar yüklü geliyor ama çıkıp kimse Manjaro gereksiz yazılımlarla geliyor demiyor. Veya neredeyse tüm dağıtımlarda gelen HexChat programını buradaki kimse kullanmıyor.

Birkaç kişiden duyduğunuz şeyler ile Ubuntu buglu demek biraz saçma oluyor.

Hocam bu bugların tonlarına şahit oldum, sallamıyor kimse. Cidden buglu ve bitmemiş bir dağıtım.
 
Bunlara bakmıştım ve sevmedim.

Hocam yukarıda biri SystemD kullanıyor dedi Pop için. Kötü bir şey mi bu?
Seven olur, sevmeyen olur. Ben de sevmem ancak sevene bir şey demem. Gizlilik olayı falan var, Linux'un Windows'u falan deniliyor. Çok kullanmadım, bir şey diyemeyeceğim.
Ubuntu kötü onu anladım ama Pop kötü mü?
 
Hocam yukarıda biri SystemD kullanıyor dedi Pop için. Kötü bir şey mi bu?
Diyen ne kullanıyormuş çok merak ediyorum. Ne gerekçe ile söylüyor bir de. Bir dk, benim gözüm iyice bozuldu galiba. SystemD kötü diyor sandım bir an 😀.
Ubuntu kötü onu anladım ama Pop kötü mü?
Kullanmadım bilmyorum. Bana çok Debian özelinde soru sormamaya çalışın, iyi yanıt veremeyebilirim.
 
Bunlara bakmıştım ve sevmedim.

Hocam yukarıda biri SystemD kullanıyor dedi Pop için. Kötü bir şey mi bu?

Ubuntu kötü onu anladım ama Pop kötü mü?
Sevmemen normal zaten gelişmiş kullanıcılar için. Sana çekirdeği verir sen inşa edersin. Pop kötü değil kullanabilirsin.
 
Çünkü Ubuntu'nun geliştiricisi olan Canonical, özgür yazılım topluluğuna büyük zararlar veriyor.

Ubuntu GNU/Linux​

Ubuntu, özgür olmayan yazılımlar için belirli depolar sağlıyor ve Canonical, bazı dağıtım kanallarında Ubuntu adı altında özgür olmayan yazılımı açıkça destekliyor ve öneriyor. Ubuntu, yalnızca ücretsiz paketleri, yani özgür olmayan paketleri de yükleme seçeneği sunuyor. Ayrıca Ubuntu’ya dâhil olan Linux’un çekirdeği, donanım yazılımı (firmware) blob’ları içeriyor.

“Ubuntu Yazılım Merkezi”, sahipli programları ve özgür programları bir araya getiriyor. Ücretsiz olarak indirilebilecek sahipli programlar“ free” olarak etiketlendiğinden hangisinin özgür olduğunu söylemek zor.

Ubuntu, ticari markalarla tam kopyaların ticari olarak yeniden dağıtılmasına izin veriyor gibi görünüyor: Ticari markaların kaldırılması sadece değiştirilmiş sürümler için gereklidir. Bu, ticari markalar için kabul edilebilir bir politikadır. Aynı sayfa, aşağı yukarı, “Ubuntu patentleri” hakkında saldırganlık yaratıp yaratmadığına dair yeterli bilgi vermeden, belirsiz ve uğursuz bir açıklama yapar.

Bu sayfa, marka kanunu ve patent kanunu ile diğer bazı yasaların tek bir kavramsal çerçeveye ait olduğunu yanlış bir şekilde iddia eden yanıltıcı “fikrî mülkiyet hakları” terimini kullanarak karışıklık yayıyor. Bu terimin kullanımı istisnasız zararlıdır, bu nedenle başka birinin terimin kullanımına referans gösterdikten sonra her zaman onu reddetmeliyiz ancak bu, Ubuntu hakkında bir GNU/Linux dağıtımı olarak önemli bir konu değildir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sevmemen normal zaten gelişmiş kullanıcılar için. Sana çekirdeği verir sen inşa edersin. Pop kötü değil kullanabilirsin.
Çemberi daraltıyorum.
İnsanlar Manjaro'yu seviyor. Ama ben sevemedim.Aslında ilk kurduğumda sorunlarla tanışmasam sevmeye ve kullanmaya devam edecektim.
Güncelleme geldiğinde Grub siliniyordu. Tekrar kurmaya saatler uğraştım ama kurulmadı.
Sonra sistem kitleniyordu.
Böyle sorunlar neden bende oldu?
Sizce Manjaro nasıl bir dağıtım?
@Ali998
Debian değil : )

ArcoLinux hakkına ne düşünüyorsunuz?

Pop!_OS mu Arco mu?
Arco'nun kötü yanları(stabilite vs) var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı