Ubuntu+Windows Kurulumunda Sadece Windows 10 Açılıyor

Tek diskim var. BIOS üzerinde Save and Exit bölümünde Ubuntu var, şu anlık oradan giriş yapıyorum. Şimdi yeniden başlatıp resim atacağım.

Hocam daha basit anlatamaz mısınız? Birkaç değişiklikten kastınız ne?
Eki Görüntüle 784527

Bu ekranda Ubuntu'yu üste alıp Windows Boot Manager'i alta alırsanız açılışlarda Grub ekranını görebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra Ubuntu'dan Uçbirim açıp sudo update-grub yazmayı unutmayın.

Bu ekranda Ubuntu'yu üste alıp Windows Boot Manager'i alta alırsanız açılışlarda Grub ekranını görebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra Ubuntu'dan Uçbirim açıp sudo update-grub yazmayı unutmayın.
Hocam, alınmıyor. Boot menüsü denilen yeri buldum, orada sadece Windows var.
IMG_20201216_230140.jpg

BIOS'un "BOOT" sekmesini de atar mısınız? Ubuntu başta değilse, otomatik Windows açılır. Elinizle başa alabilirsiniz.
Boot sekmesinde gözükmüyor.

Yanlış görmüyorsam Grub yüklü değil gibi. UEFI USB Hard Disk seçeneğini en başa alıp başlatmayı dener misin? Diğer Boot seçeneklerini disabled yapabilirsin. Floppy, CD/DVD gibi.
Hocam boot menüsünün altında gözükmemesiyle ilgili başka bir konu açtım, şimdi dediğinizi deniyorum.
Yanlış görmüyorsam Grub yüklü değil gibi. UEFI USB Hard Disk seçeneğini en başa alıp başlatmayı dener misin? Diğer Boot seçeneklerini disabled yapabilirsin. Floppy, CD/DVD gibi.
1608149934463275513075.jpg

Yaptıktan sonra su geldi :(
IMG_20201216_231924.jpg

Tekrardan BIOS'a girip Windows'u başa aldım.

Son düzenleme:
Ubuntu’ya girip efibootmgr çıktısını atabilir misiniz?
Hocam mesajınızı yeni gördüm, sanırım şundan bahsediyorsunuz:
Kod:
samiguiness@samiguiness-MS-AA8C11:~$ efibootmgr
BootCurrent: 0002
Timeout: 1 seconds
BootOrder: 0000,0002,0003,0004
Boot0000* Windows Boot Manager
Boot0002* ubuntu
Boot0003* UEFI: IP4 Realtek PCIe GBE Family Controller
Boot0004* UEFI: IP6 Realtek PCIe GBE Family Controller
samiguiness@samiguiness-MS-AA8C11:~$
Sıralama Ubuntu'ya girmek için kullandığım BIOS ekranı ile aynı:
1608365231601.png

Burada gözüken şeyler Boot menüsünde gözükmüyor işte, sıkıntı burada galiba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı