Dual boot kullanıyorum hem Ubuntu hem de Win11. NVIDIA ekran karti olan ve Optimus ozelligine sahip bir laptopum var. Hiçbir uygulama kullanmıyor 4070 ekran kartini ve 2 saat forumlarda dolasmama ragmen cozemedim. Algilamiyor asla ekran kartimi. Ve şu an da inanilmaz donuyor anlamadığım bir şekilde.
Bende baska bir isletim sistemi denemeye karar verdim fakat hangisi olur emin değilim. Benim icin onceliklerim şu şekilde.
* Kullanımı ve denetlemesi kolay olmali aşırı karmaşık bir şey istemiyorum Arch gibi.
* Güvenilir ve saglam olmali bir guncelleme ile bozulacak bir sistem istemiyorum. Ubuntu seçme sebebim buydu arkasinda bir firma oldugu icin daha guvenilir diye düşünmüştüm.
* GNOME masaustu cok hoşuma gittiginden onu kullanmasini tercih ederim.
Bende baska bir isletim sistemi denemeye karar verdim fakat hangisi olur emin değilim. Benim icin onceliklerim şu şekilde.
* Kullanımı ve denetlemesi kolay olmali aşırı karmaşık bir şey istemiyorum Arch gibi.
* Güvenilir ve saglam olmali bir guncelleme ile bozulacak bir sistem istemiyorum. Ubuntu seçme sebebim buydu arkasinda bir firma oldugu icin daha guvenilir diye düşünmüştüm.
* GNOME masaustu cok hoşuma gittiginden onu kullanmasini tercih ederim.