Arkadaşlar elimde Intel dahili GPU'lu bir cihaz var. Ubuntu'ya yeni geçtim ve bilgim tamamen sıfır. Sürücüleri nasıl kurabileceğim hakkında bilgi verebilir misiniz?
inxi -FxxG
komutunu çalıştır. Sistem hakkında detaylı bilgi çıktısı verecek. Eksikleri düzeltmeye çalışırız. Yoksa uygulamasudo apt install inxi
ile indirebilirsin.Evet hocam. Galaxy Book 10.6.Bu cihaz Samsung Galaxy Book mu?
Ses konusunda anlam veremedim ben de. Bu tarz tabletlerde klasik sürücüler olmayabilir. Windows 10 ile dağıtılması düşünülerek tasarlanmış. Klavyesini kullanabiliyor musunuz tabletin?Evet hocam. Galaxy Book 10.6.
Klavye ve touchpad sorunsuz. Dokunmatik de teknik olarak çalışıyor da kalibrasyon olmadığı için alakasız yerlere tıklıyor.Ses konusunda anlam veremedim ben de. Bu tarz tabletlerde klasik sürücüler olmayabilir. Windows 10 ile dağıtılması düşünülerek tasarlanmış. Klavyesini kullanabiliyor musunuz tabletin?
GNOME'da dokunmatik kalibrasyonu hakkında herhangi bir şey bulamadım. Sanırsam weston'da varmış bu özellik.Klavye ve touchpad sorunsuz. Dokunmatik de teknik olarak çalışıyor da kalibrasyon olmadığı için alakasız yerlere tıklıyor.
Sesi de şöyle hallettim: Bluetooth kulaklığıma bağlandım. Sorun çözüldü. Weston nedir hocam?GNOME'da dokunmatik kalibrasyonu hakkında herhangi bir şey bulamadım. Sanırsam weston'da varmış bu özellik.
Weston bir pencere yöneticisidir. GNOME gibi masaüstü ortamı sağlar ancak çok kullanıcı dostu değildir.Sesi de şöyle hallettim: Bluetooth kulaklığıma bağlandım. Sorun çözüldü. Weston nedir hocam?
Android'deki launcher mantığı tarzı sanırım.Weston bir pencere yöneticisidir. GNOME gibi masaüstü ortamı sağlar ancak çok kullanıcı dostu değildir.
Şimdilik ses sorununuza odaklanalım. Ayarlar kısmında şu şekilde bir kısım olacak:Android'deki launcher mantığı tarzı sanırım.
Ses konusunda bir çözüm buldum sanırsam. [HowTo] set up the audio card in Samsung Galaxy BookSadece "Speakers-Dahili Ses" var. Sınama yapıyorum ses çıkmıyor.
@Cruslan olsun hocam olduğu kadar. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Komutlu yorumu da çözüm işaretledim baya işime yaradı terminal.
sudo apt install firmware-sof-signed
yazarak bu komutların karşılığı komutu çalıştırabilirsiniz.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.