Ubuntu'ya neden "Buguntu" deniliyor?

Ben ne zaman Linux Minti'i güncellesem grub sapıtıyor ya :D hala devam ediyor sanırım. En son güncelleme yapayım dedim yine sapıttı. Onarım yapan uygulama var sağ olsun düzeltiyor.
Şansımıza da ne bug dolu sistem varsa hep ona daha çok uygulama çıkıyor.

Senin kurulumla ilgili yaptığın bir hatadan kaynaklanıyordur. Benzer şekilde Arch tabanlı dağıtımlarda da oluşan bir sorun. Kimse çıkıp Bugjaro demiyor. Oysaki Manjaro, Ubuntu'ya göre özgür yazılıma daha saygısız ve çok daha şişkin bir dağıtım.


Benzer sorun Faredo'da.


Merhaba arkadaşlar. Sosyal'de Ubuntu'ya Buguntu denildiğini gördüm. Peki neden böyle deniliyor?

Çoğu olumsuz görüş, Ubuntu ile gelen Apport yazılımın geri bildirim uygulamasından kaynaklı. Ubuntu kullanılır mı?

Ubuntu'da olabilen hatalara hemen her dağıtımda rastlanabilir, yukarıdaki örnekte görebileceğin gibi... Bazı Apport bildirimleri gerçek bir hata bile değil.
 
Son düzenleme:
Senin kurulumla ilgili yaptığın bir hatadan kaynaklanıyordur. Benzer şekilde Arch tabanlı dağıtımlarda da oluşan bir sorun. Kimse çıkıp bugjaro demiyor. Oysaki Manjaro, Ubuntu'ya göre özgür yazılıma daha saygısız ve çok daha şişkin bir dağıtım.


Benzer sorun Faredo'da.


Çoğu olumsuz görüş, Ubuntu ile gelen apport yazılımın geri bildirim uygulamasından kaynaklı. Ubuntu kullanılır mı?

Ubuntu'da olabilen hatalara hemen her dağıtımda rastlanabilir, yukarıdaki örnekte görebileceğin gibi... Bazı apport bildirimleri gerçek bir hata bile değil.

Grub sapıtıyordu derken kastettiğim grubun bozulması değil, grub menüsünden Windows'un silinmesiydi. Yanlış anlamışsınız. Ben kurulumu yanlış yapmadım ki.
 
Grub sapıtıyordu derken kastettiğim grubun bozulması değil, grub menüsünden Windows'un silinmesiydi. Yanlış anlamışsınız. Ben kurulumu yanlış yapmadım ki.

Onun da diğer dağıtımlar için bir sürü örneği var forumda. Bu da, ya EFI bölümünün hatalı ayarlanmasından ya da Windows hibernetisinden kaynaklanan bir sorun. Çok basit şekilde elle bir yapılandırma dosyası oluşturularak sorun çözülebiliyor. Hatanın doğrudan Linux Mint ya da Ubuntu ile bir alakası yok.


Şuradaki gibi basit bir düzenlemeyle bu sorun çözülebilir. Çözüldü: Linux Mint GRUB açılmıyor
 

Geri
Yukarı