Çözüldü Uçağın Kanadı Koparsa Uçak Hangi Yöne Yatar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
14.351
Makaleler
7
Çözümler
83
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522248089
Malum karantinada otur otur boş boş zaman geçiriyoruz. Basit basit mantık yürütmeli konular olsa fena olmaz gibi:) Gereksiz detayları atlarsak mesela, herkese hitap edecek şekilde:) Başlıktaki soruya siz mantıken nasıl bir cevap verirdiniz? Yani Google falan veya teknik döküman aramak yerine mantıken yaklaşsanız:) Maksat kafa dağıtmak, fikir yürütmek, havacılık içinde keyifli zaman geçirmek işte:)

Bir uçağın havada sağ kanadının koptuğunu hayal edin. Motorlarının hiç birinin çalışmadığını ve itiş gücü olmadığını süzüldüğünü hayal edin. Sizce uçak bu kopmadan sonra hangi yöne doğru devrilmeye veya yatmaya başlar? Kanat koptuğu ve orada bir boşluk oluştuğu için sağa doğru mu yatar? Yoksa duran kanadı sürtünme ve ağırlık yaptığı için sola doğru mu yatar veya devrilir? Veya hangi yöne doğru neden yatar sizce:)
 
Çözüm
Uçağın sağlam kanadı lift üreteceğinden yani taşıma sağlayacağından kanadın sağlam olduğu sol taraf yükselecektir bunun yanında induced drag ve parasite drag dediğimiz sürtünme kuvvetlerinden dolayı kanadın sağlam olduğu taraf sağa göre daha geriye doğru hareket edecektir. yani uçak sağa yatacak burnu da sola çevirecektir.
Bence itiş gücünün tamamı solda olacağı için sağa yatma durumu söz konusu olabilir. Emin değilim.
İtiş gücü yok demiştim:)
Kopmuş tarafa doğru dönmeye başlar. Sadece sağ kolunuzla yüzdüğünüzü düşünün. Sol kolununu kullanmadığınız için sol tarafa doğru batarsınız. Aynı mantık.
Ama su ile hava yoğunluğu ve kaldırma gücü sence aynı mıdır?:) Yani sudan kaynaklanıyor olabilir mi bu mesela?
 
Kopmuş tarafa doğru dönmeye başlar. Sadece sağ kolunuzla yüzdüğünüzü düşünün. Sol kolununu kullanmadığınız için sol tarafa doğru batarsınız. Aynı mantık.
Suyun kaldırma kuvvetiyle havanın kaldırma kuvveti bir değil. Sizin mantığınızla elimizi kanat yapıp binadan atlarsak uçabilirdik :D
 
Kanatların kaldırma üretmesi için sadece takılı olması yetmez. Doğru açıda da olmalı. Yani Pitch - Yaw ve Roll eksenlerinde belirli bir uyum olmalı.

Dolayısyla uçağın bu üç ekseninde oluşacak orantısız bir değişim, sağlam kalan kanadı koca bir hava frenine dönüştürebilir.

Bu nedenle sağlam kalan tarafa yatar diyorum.

Tabii, bu bir yolcu uçağıysa ve bu olay uçuş irtifasında gerçekleşiyorsa, uçak kontrolsüz şekilde dönmeye başlayıp, kuvvetlerinde de etkisiyle parçalanmaya başlayacaktır.
 
Büyük ve ağır bir uçak olduğunu düşünürsek terazi etkisi olabilir. İki kanat dengeyi sağlayıp düz gitmesini sağlar, fakat biri koparsa ağırlık sağlam tarafa gideceği ve tek kanattaki basınç onu kaldıramayacağı için terazi etkisi bozulup uçak sağlam tarafa yönelebilir.
Beni basınç olayı da düşündürüyor aslında biraz:) Kopan taraftaki basınç düşmesi burda bir vakum yapıp o yöne çekebilir mi acaba diye.
 
Tabii, bu bir yolcu uçağıysa ve bu olay uçuş irtifasında gerçekleşiyorsa, uçak kontrolsüz şekilde dönmeye başlayıp, kuvvetlerinde de etkisiyle parçalanmaya başlayacaktır.
Bize ilk dönüş lazım zaten sonrası karmaşa zaten:)
O zaman yine sağa yatar. Bu seferki sebep ise, sol kanada kaldırma kuvveti etki edebilirken, sağ tarafa etki edemediğinden sağa yatar.
Sol kanatta o kadar ağırlık farkı var ama. Bu hiç etkilemez mi?
 
İtiş ve pilotların uçağı kurtarma çabasını hesaba katarsak, kopan tarafa da yatabilir gibi geliyor. Ama her iki ihtimalde de, saniyeler içinde dalışa geçecek, dönerek.

Sanırım bu durumda dönüş yönü değişiyor. CCW ya da CW. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı