Uçak mühendisi kendi başına neler yapabilir?

Türkiye şartlarında neredeyse hiçbir proje yapamaz belki SİHA geliştirmek için iyi bir pozisyonda Bayraktar şirketinde çalışır onun dışında yurtdışına gitmesi lazım bence.

Türkiye şartlarında neredeyse hiçbir proje yapamaz belki SİHA geliştirmek için iyi bir pozisyonda Bayraktar şirketinde çalışır onun dışında yurtdışına gitmesi lazım bence.
Aynen, aynen. TUSAŞ, ASELSAN, THY, PEGASUS gibi şirketler de zaten avukat alıyor değil mi? Bilgi sahibi olmadığın konular hakkında böyle cahil cahil yorum yapmasan iyi olur.

Aynen, aynen. TUSAŞ, ASELSAN, THY, PEGASUS gibi şirketler de zaten avukat alıyor değil mi? Bilgi sahibi olmadığın konular hakkında böyle cahil cahil yorum yapmasan iyi olur.
Dostum proje diyor ben projeden kastını uçak yapmak uçak çizmek vs. olarak algıladım ve eğer uçak yapmak ise arkadaşın kastı TR de uçak üreten bir yer var ise bana da haber et lütfen.

Dostum proje diyor ben projeden kastını uçak yapmak uçak çizmek vs. olarak algıladım ve eğer uçak yapmak ise arkadaşın kastı TR de uçak üreten bir yer var ise bana da haber et lütfen.
Sen "Bayraktar" deyince benim aklıma ne gelecek? Yazdığından çıkarılan anlamı 3.kişi gözüyle baktığında anlayabilirsin. Uçak mühendisinin iş bulması için sanki sadece uçak üretmesi lazım. Adam bireysel demiş sen "Siha üretmek için Bayraktar'da çalışabilir" diyorsun. Hem dediğin konuyla alakasız, hem de dediklerin çok saçma.

Sen "Bayraktar" deyince benim aklıma ne gelecek? Yazdığından çıkarılan anlamı 3.kişi gözüyle baktığında anlayabilirsin. Uçak mühendisinin iş bulması için sanki sadece uçak üretmesi lazım. Adam bireysel demiş sen "Siha üretmek için Bayraktar'da çalışabilir" diyorsun. Hem dediğin konuyla alakasız, hem de dediklerin çok saçma.
Bu tartışmayı uzatmayacağım siz ne derseniz doğrudur efendim.

İTÜ uçak mezunu ama ne üzerine gelişti? Deneyimleri ne üzerine? Sahada mı çalıştı yoksa masa başı tasarım kısmında mı çalıştı? Şimdi Uçak Mühendisliği, Makine'ye göre aha özel bir alan olsa da, kendi içinde özelleştiği alanlar da var yine. Dolayısıyla bunları belirlemek gerek önce.

Uçak Mühendisliği Türkiye'de birkaç üniversitede var. Bunun en üstü ise İTÜ. Kendini tasarımda (Solidworks, CATIA) ya da sahada geliştirmiş, deneyim kazanmış birisi, popüler firmalarda kolaylıkla iş bulabilir.

Proje geliştirme, proje ve iş takibi, takım çalışması gibi konularda da yetenekli ve deneyimli ise, firmaların AR-GE departmanlarına rahatlıkla girebilir.

Dostum proje diyor ben projeden kastını uçak yapmak uçak çizmek vs. olarak algıladım.

Uçak yapmak? İlginç bir algı ama doğru değil. Bir uçağın ya da bir hava aracının birden fazla alt sistemi vardır ve bunlar ayrı ayrı geliştirilebilir. Bir mühendis, bu sistemleri sıfırdan geliştirebileceği gibi, mevcut sistemler üzerine de çalışabilir.

Bu ülkede hiçbir şey :)

HAVELSAN, ASELSAN, Baykar ve TEI/TUSAŞ deli gibi nitelikli mühendis arıyor, alımı yapıyor. Ezbere konuşanlara bayılıyorum ya.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı