Uçak Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Geleceği Nedir?

Kokpite girdiklerinden sonra sürekli iletişim halindeyiz zaten :)
İrtibat kopmaması çok önemli zaten:) Aksi takdirde belki basit bir arıza için motor durdurması bile yaşanabilir. Gerekli olmayan bir zaman, para ve işçilik harcaması demektir bu da.

Bölümün kendi içinde ayrılan alt dalları veya uzmanlıkları var mı?
Bu arada ben sizi halen okuyor sanıyordum. Hafta sonu açılan bir konuda mühendislik okuyorum demiştiniz.

Bölümün kendi içinde ayrılan alt dalları veya uzmanlıkları var mı?
Bu arada ben sizi halen okuyor sanıyordum. Hafta sonu açılan bir konuda mühendislik okuyorum demiştiniz.
Teknikerlik 2'ye ayrılıyor. Gövde bakım ve elektrik sistemi diye. Mühendislikte böyle bir ayrım yok. Her şeyle ilgilisin. Rütbe olarak soruyorsan var. Tecrübene ve kendini geliştirmene bağlı olarak master mühendisliğe kadar yükselebiliyorsun. Yükseldikçe senden istenen iş ve şartların da değişiyor tabii ki.

Okul bitti. Ara sıra üniversiteye gidiyorum.

Son düzenleme:
Tam da beklediğim konu teşekkür ederim Jira. Okuldaki arkadaşlarından bir de Uzay Mühendisliği hakkında daha detaylı bilgi alabilir misin? İkisi arasında seçim yapacağım. Yurtdışı imkanı olarak Uzay Mühendisliği daha mantıklı gibi geliyor çünkü ülkemizde Uçak Mühendisliği için iş imkanı mevcut gibi. Bir de Uzay Mühendisi olup işsiz kalmak da var ama İTÜ'den mezun olduğumda böyle bir şey olacağını pek sanmıyorum.

Yurt dışında da iş imkanları aşırı fazla. Özellikle Avrupa ülkelerinde. Hatta ihtiyaç olduğunda TR'den yurt dışına adam bile gönderiliyor. Uzay mühendisliği ile ilgili sorularını sorarsan daha iyi istediklerine cevap bulabilirsin.

Yurt dışında da iş imkanları aşırı fazla. Özellikle Avrupa ülkelerinde. Hatta ihtiyaç olduğunda TR'den yurt dışına adam bile gönderiliyor. Uzay mühendisliği ile ilgili sorularını sorarsan daha iyi istediklerine cevap bulabilirsin.
Bu NASA ile çalışma olanakları bütün kişilere mi sağlanıyor yoksa kendini belirli bir şekilde kanıtlamak mı gerekiyor. Açıkçası çok isterim.

Bu NASA ile çalışma olanakları bütün kişilere mi sağlanıyor yoksa kendini belirli bir şekilde kanıtlamak mı gerekiyor. Açıkçası çok isterim.
Tam bir bilgim yok ama her önüne geleni Amerika'ya yollamazlar tabii ki. Kendini kanıtlarsan dış bağlantılarla tanışmana okul daha çok imkan sağlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı