Uçaklar Hakkında Bilinen Yanlışlar

Merhaba hocam, tabii ki öncelikle çalışma saatlerim genellikle esnek ve uçuş programına bağlı olarak değişiyor, bu yüzden belirli bir gün ve saat söylemek zor yani yazın çalıştığımız saatler ile kışın çalıştığımız saatler birbirinden farklı (biliyorsunuzdur zaten havacılığa olan ilginiz belli.) Örnek vermek gerekirse geçen haftalarda yapacağımız bir sefer hava şartları nedeni ile iptal oldu (ki yanlış bilmiyorsam bugün ya da dün bişkek seferleri iptal oldu.) Cevaplamayı unutuyordum hocam ben Türk Hava Yollarında görev yapıyorum. Ayrıca Uluslararası Sivil Havacılık Gününüz kutlu olsun :D

Merhaba hocam, tabii ki öncelikle çalışma saatlerim genellikle esnek ve uçuş programına bağlı olarak değişiyor, bu yüzden belirli bir gün ve saat söylemek zor yani yazın çalıştığımız saatler ile kışın çalıştığımız saatler birbirinden farklı (biliyorsunuzdur zaten havacılığa olan ilginiz belli.) Örnek vermek gerekirse geçen haftalarda yapacağımız bir sefer hava şartları nedeni ile iptal oldu (ki yanlış bilmiyorsam bugün ya da dün bişkek seferleri iptal oldu.) Cevaplamayı unutuyordum hocam ben Türk Hava Yollarında görev yapıyorum. Ayrıca Uluslararası Sivil Havacılık Gününüz kutlu olsun :D
Değerli bilgileriniz için teşekkürler hocam, sizinde kutlu olsun :D

Airbus mı Boeing mi tartışması hiçbir zaman bitmeyecek gereksiz bir mukayesedir. Rekabet olması her zaman iyidir. İkisi de havacılık endüstrisinde kendisi ıspatlamış öncü üreticiler. Yolcu için kabinde hepsi konforlu ama cockpit tarafında Airbus daha iyi özellikle A350 uzay mekiği gibi.

737 MCAS meselesi ve max serisindeki kalite sorunlarında Boeing suçlu evet ama son zamanlarda lastik patlamasına, motor arızasına bile Boeing'i suçlayanlar türedi. Ki bunu sadece 2-3 belgesel izleyip kendini havacı sananlardan öte haber siteleri de yapıyor. Airbus'ta lastik patlasa, kabini duman bassa kimseden tık yok ama Boeing'de lastik patlasın, sıradan bir arıza çıksın hemen "Yine Boeing Yine Skandal" tarzı başlıklar atılıyor. Tabii bu başlıklar belli ki ilgi çekilsin diye konuyor. Çünkü çıkan sorunlar sıradan sorunlar ve bunu ilgi çekici hale getirmek için Boeing suçlanıyor.

Bu Boeing linç etme meselesi o kadar büyük boyuta ulaşmış ki 747-8'e en çok düşen uçak diyeni gördüm. Hiç düşmemiş bir varyanta düştü demesini geçtim, 50 küsür sene içinde düşen tüm 747'lerden kaç tanesi uçaktan kaynaklı düştü bunu düşün be adam. Pistte çarpışma, bakım hatası, bomba, havada çarpışma, hatalı kargo yükleme vs. uçağın hatası mı diye düşünür bir insan. Uzun bir süreç olsa da umarım Kelly Ortberg eski paragöz McDonnell Douglas kafasından çıkarmayı başarır şirketi. 777X ve 737 Max 7 ile 10'un da sorunsuz çıkış yapması şart.

O Önemli soruyu sorayım, Airbus mu Boeing mi?
Çok sık kısa ve orta mesafelerde uçak yolculuğu yapan bir yolcu olarak çoğu uçak tipinde muadili Boeing'e göre Airbus daha konforlu o yüzden Airbus derim. Kabinler biraz daha geniş ve yüksek, kabin içi ses seviyesi de genellikle muadil Boeing modeline göre biraz daha az oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı