Uçaklar Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular #3

  • Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 133
  • Görüntüleme 8.422
Hocam 2 sorum daha olacak.
1: Savaş uçakları neden genelde aynı renk?
2: Mmu savaş uçağı başarılı olur mu? Eğer olur ise Yunanistan F35'lerine karşı hava üstünlüğümüz olur mu?
1'in cevabı:

Uçağın rolüne göre rengi değişir. Hepsi aynı renk değil zaten.

main-qimg-3154c83d9c439b9b3796be1ee7e3582b-lq.jpeg
 
Hocam 2 sorum daha olacak.
1: Savaş uçakları neden genelde aynı renk?
2: Mmu savaş uçağı başarılı olur mu? Eğer olur ise Yunanistan F35'lerine karşı hava üstünlüğümüz olur mu?
Hafif olmaları için boyasız oluyorlar diye biliyorum. O yüzden hepsi aynı renkmiş gibi geliyor olabilir. Tabi bilen biri bilgimi teyit ederse sevinirim.
 
O füzeler zaten var. Kaçınmak için de evet ani manevralar yapılıyor ya da flare vs. kullanılıyor.

Okulunu kazanacaksın ya da özel kursa gidip parasıyla olacaksın. Yıllığı 60-70 bin euro civarında olduğu için evet özelde cebin dolu olması gerekir.
THY da ayrıca eğitim veriyor diye biliyorum belli bir miktar ön ödeme yapıyorsun geri kalan para da maaşından kesiliyor.

"Uçak gövde motor bakım" okumak istiyorum. Uçaklarla ilgili basit terimleri anlatabilir misiniz? En sık kullanılanları mesela.
Havacılık alfabesi
Ata chapter
Uçak gövde parçaları flap, slat, elevator, rudder vs. şuanda aklıma bunlar geldi.
 
İngilizce bir site de önerir misiniz?
Haber olarak şöyle buldum. Pek fazla haber takip edemiyorum bu aralar:
Aviation Week Network - Homepage | Aviation Week Network
Kitap/Kullanma kılavuzu olarak Haynes adlı İngiliz firmanın çok güzel kitapları var İngilizce şekilde. Ama biraz tuzlu fiyatları. Ayrıca DCS'e ait bedava kullanma kılavuzları da var uçak başına yaklaşık 500 sayfa.
Haynes Örnek
DCS
 
Şu an da en iyi savaş uçağı hangisi?
CAS: Harrier Plus, A-10C2
SEAD: F-35C, F/A-18E/F
Hava Üstünlüğü: F-22A, F-15SE, EuroFighter A-A mühimmatlı hali
MultiRole: F-16V, F-35C, F-15EX
Önleme: MIG-31, F-14D
Carrier Capable: F/A-18F/E, Rafale NAVY, F-35C
Gönlümün fedaisi: MIG-31, F-15E
Bütçe Kurbanı: MIG-35D
En iyi sesli ikaz sesi: RL-65 RITA <3
HMCS: SCORPION
FOX-1: AIM-54,
FOX-2: Python-5
FOX-3: AIM-120C-7
Otel: Trivago
 
TEİ motor işini becerebilecek mi? ben TEİ'nin başındaki Akşit beyefendiden pek haz etmedim çünkü seri üretime girdik dediği motor 3-4 sene sonra seri üretime girdi. Yaptık dediklerinin milli yerli tekerlemesi çok, en kritik parçaları dışarıdan almasına rağmen söylemiyor hadi söylemedi yapamıyor. Yaptık dediği TF6000 motorunun da eski bir İngiliz yapımı motor olduğunu öğrendim. Pervaneyi başına tak Turboprop, üstüne ekle Turboşaft bilmem ne iyi sallıyor.

MMU'nun motorunu KALE grubu ile RR ile gizli yürütülüyor diyende var umarım öyledir. Müşterisiz kalan Roll Royce motoru, BAE Systems'de MMU'yu yapıyor gibi görünüyor bizim TUSAŞ mühendisleri de öğreniyor. İngilizler bu sayede kendi Tempest projesinin aviyonik altyapısını inşa ediyorlar üstüne de para kazanıyorlar kalifiyeli şirketlerin olunca böyle para parayı çekiyor bizim TUSAŞ'ta böyle olabilir umarım.
 
Tei motor işini becerebilecek mi? Ben Tei'nin başındaki akşit beyefendiden pek haz etmedim çünkü seri üretime girdik dediği motor 3-4 sene sonra seri üretime girdi. Yaptık dediklerinin milli yerli tekerlemesi çok, en kritik parçaları dışarıdan almasına rağmen söylemiyor hadi söylemedi yapamıyor. Yaptık dediği TF6000 motorunun da eski bir İngiliz yapımı motor olduğunu öğrendim. Pervaneyi başına tak turboprop, üstüne ekle turboşaft bilmem ne iyi sallıyor.

Mmu'nun motorunu kale grubu ile rr ile gizli yürütülüyor diyende var umarım öyledir. Müşterisiz kalan roll royce motoru, bae Systems'de Mmu'yu yapıyor gibi görünüyor bizim tusaş mühendisleri de öğreniyor. İngiliz'ler bu sayede kendi tempest projesinin aviyonik altyapısını inşa ediyorlar üstüne de para kazanıyorlar kalifiyeli şirketlerin olunca böyle para parayı çekiyor bizim tusaş'ta böyle olabilir umarım.

Hocam hem kendisi hem babası nitelikli insanlar diye hatırlıyorum. Ama bu insan formatı benim de hiç içimi açmamıştır.
Sanki tarikat abisi müdür olmuş gibi duruyor.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20230121_141518.jpg
    IMG_20230121_141518.jpg
    185,7 KB · Görüntüleme: 31

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı