Ucuz Android gerçekleri

Ucuz telefonlar serisi RedMi. Eskiden Note 8 alınması mantıklıydı, geçen sene ise Note 10s. Şimdi pahalı olduğu için TR'de alınmaz.

Miui'de de Bloatware yazılımlar çok. Onları temizlemeniz gerekir.
Ayrıca Android uygulamaların hemen desteği bitmiyor. Google'da zaten servislerini çoğu eski telefon ve Android sürümlerinde güncel tutuyor.

Zaten Miui 10, 11, 12'de bol bol özellik var, uygulamalar güncelleniyor zaten. Güvenlik güncellemeleri dışında bir güncelleme pek de lazım değil.

Bir de Android'in büyük nimetlerini unutmamak lazım.
 
Babam 7'yi aldı bende sıfır bunu aldım. Bi haber tabi bu rezilliklerden. MIUI 11 çok kötüydü ama şu an gene kullanılır durumda 12 ile.
Evet MIUI 11 kötüydü bende kullandım ama şu an Xiaomi toparlamış durumda gözüküyor.
Bence sen karşıdaki ile tartışırken diğerinin fikirlerini kabullenemiyorsun.
Bak ben hiçbir şeyin fanboyluğunu yapmıyorum. Ama bazı kişiler var senin gibi, takım tutar gibi firmayı destekliyorlar. Para mı veriyorlar anlamadım ki? İPhone 7 sence kusursuz bir telefon mu ki Xiaomi'nin yanında Android'i de gömüyorsun? Ayrıca bu telefonlar İPhone 7 ile kıyaslanacak kadar rezil telefonlar değil ki. Ekonomi iyi olsa bende İPhone 12 Pro kullanırım. İPhone'nunda eksi tarafları var Android'inde. Kısaca bütçeye uygun, fiyat/performans odaklı telefonlar benim için daha uygun. İPhone'a da kadar para vermek hiç içimden gelmiyor. Bu durumda Xiaomi, Oppo, POCO gibi telefonlar daha ön planda oluyor.
 
Son düzenleme:
Evet MIUI 11 kötüydü bende kullandım ama şu an Xiaomi toparlamış durumda gözüküyor.

Bak ben hiçbir şeyin fanboyluğunu yapmıyorum. Ama bazı kişiler var senin gibi, takım tutar gibi firmayı destekliyorlar. Para mı veriyorlar anlamadım ki? İPhone 7 sence kusursuz bir telefon mu ki Xiaomi'nin yanında Android'i de gömüyorsun? Ayrıca bu telefonlar İPhone 7 ile kıyaslanacak kadar rezil telefonlar değil ki. Ekonomi iyi olsa bende İPhone 12 Pro kullanırım. İPhone'nunda eksi tarafları var Android'inde.
Steve Jobs para atıyor bana git benim telefonlarımı alamayıp hater olanlara eski cihazlarla saf tut diye. Genelde 100-200$ gönderiyorlar.

Ama bazı kişiler var senin gibi, yediği golü kabullenmiyor. Hakemler anlatıyor, VAR sistemine baktık gol olmuş diye. Sen halen kaliteli hakemi suçluyorsun. Tıpkı eski iPhone modelleri olduğu gibi. Bu konunun ekonomi ile alaklı olmadığını, temize bulduğunuz modelleri sıkıntı çıkarabilecek Android modellerine karşı daha alınası olduğunu, ekran küçük gelirse Plus alın dediğimi sanırım 4-5 kere tekrarladım. Bence daha fazla arıza çıkartma çünkü forumdan çıkıyorum bir müddet. Sen emoji spam yaptıkça da ne Apple batacak ne Android telefonlar iyileşecek.

Dur gönlünü alıyım gitmeden. iPhone 7'de ahize sorunu var. Ama 8'de yok çünkü dual hoparlör yapmak için 7'de ahizeyi kullandılar orada mühendislik hatası oldu ve arada bozuluyor. Her telefonu alan yaptırıyor yani.
 
Fanboy olsam elime Apple olur diyorum hala saçma sapan hallere giriyorsun. 4, 5, 6S, 7 kullandım çok merak ediyorsan her biri de bir birinden güzeldi. Abim XS Max almadan önce Redmi Note 8 kullandı telefon çalıyor gibi yapıp çalmıyordu böyle rezalet şeylerden bahsediyorum ben.
Apple'ın her telefonu amiral gemisi. Amiral gemisi ile giriş seviyesi telefonu karşılaştırmak anlamsız. Anlatmak istediğini anlıyorum, 2. el eski iPhone amiral gemisi ile giriş seviyesi Android telefonun fiyatı aynı demeye çalışıyorsun fakat bu da doğru bir karşılaştırma değil. Amiral gemileri her zaman daha özenilmiş daha üstün telefonlardır bu yüzden ikinci el eski iPhone amiral gemisi ile ikinci el eski Android amiral gemisini karşılaştırman daha sağlıklı olur.

Her şeyi bir kenara bırakırsak yukarıda yazdıklarım, üzerinden işletim sistemi karşılaştırması yapamayacağın şeyler. Eğer Android ve iOS'u karşılaştıracaksak sadece Android ve iOS üzerinden gitmeliyiz, spesifik bir üreticinin arayüzü üzerinden değil.
 
Apple'ın her telefonu amiral gemisi. Amiral gemisi ile giriş seviyesi telefonu karşılaştırmak anlamsız. Anlatmak istediğini anlıyorum, 2. el eski iPhone amiral gemisi ile giriş seviyesi Android telefonun fiyatı aynı demeye çalışıyorsun fakat bu da doğru bir karşılaştırma değil. Amiral gemileri her zaman daha özenilmiş daha üstün telefonlardır bu yüzden ikinci el eski iPhone amiral gemisi ile ikinci el eski Android amiral gemisini karşılaştırman daha sağlıklı olur.

Her şeyi bir kenara bırakırsak yukarıda yazdıklarım işletim sistemi karşılaştırması yapamayacağın şeyler. Eğer Android ve iOS'u karşılaştırırsak sadece Android ve iOS üzerinden gitmeliyiz, spesifik bir üreticinin arayüzü üzerinden değil.
Geçenlerde ROM atasım geldi ama çok karışık geldi ya. Debloat yapacaktım ondan da vazgeçtim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3 yıllık Huawei P20 kullanıcısı idim ondan önce iPhone 3'den başlayip 6S e kadar kullandım zar zor ikna olup Android'e geçtim geçen sene telefon değiştirmek istedim ve iOS kapalı sistemi yerine özgür Android tercihim oldu S20 Plus aldım Samsung'un kendi sitesiden 2 gün sonra 3 yıllık P20 mim ondan daha iyi kamera dışında deyip iade ettim yaklaşık 2 hafta önce P20'nin ekranı kırıldı bu sefer kullanmadan cihaz almayacağım dedim bütün teknoloji marketleri dolaşıp tüm telefonlara baktım P20 gibi rahat kullanışlı cihaz zaten artık piyasada kalmamış gözüm mi 11 t Pro da idi Xiaomi ve Teknosa mağazaları karşılıklı ilk mi 11 t Pro'ya baktım beğendim sonra Teknosa'dan diğer modellere baktım Samsung ile beğendiğim Xiaomi arasında dağlar kadar fark var kamera güya Xiaomi'de daha fazla megapiksel ama Samsung S21 Plus'tan daha kötü çekim kalitesi menü aynı hassasiyet aynı kullanim aynı kağıt üstünde Xiaomi üstün eline alınca durum değişiyor yazılım gerçekten diğer telefonlarda berbat S21 Plus 256 GB aldım geçtim ha Google servisleri olsa idi Huawei'den vazgeçmezdim o ayrı konu.
 
Fotoğrafı yine telefonundan mı paylaşıyorsun bilgisayarından mı? Önemli olan o. Bilgisayardan paylaşınca sorun olmuyor zaten.

X86 bilgisayarlarda da oynayabiliyor musun oyununu? Android oyunlarını zaten bilgisayarda oynayabiliyorsun, bu bir ekosistem özelliği değil. Windows tarafında emülatörler ve Windows Subsystem for Android; GNU/Linux tarafında ise container mantığında çalışan Waydroid var. Waydroid bir nevi native oluyor.

Wine konuyla çok alakasız. Electron, Flutter, React tarzı platformlar konumuz şu an. Uygulama konusunda ise kendin zaten Apple'ın geliştiriciler için baş ağrısı olduğunu ve uygulamaların eski iOS sürümlerine destek veremeyecek duruma geldiğini söylemişsin ne diyebilirim ki.

Telefondan, zaten anlık fotoğraf çekip gönderen birisi pek değilim hikayelere atsamda genelde gırgır ortamlarda çekip gündem oluşturmalık fotoğraf attığım için kalite aramıyorum ama gönderi olarak atarsam stok telefon kamerası biraz kötü iş çıkarıyor bu yüzden düzenleyip boyutunu Instagram için ayarlıyorum.
Kesinlikle katılıyorum, stabil bir telefon isteyen daima iOS cihaz alacaktır. Redmi Note 8 kullanmıış biri olarak belirtiyorum ki konunun altına imzamı atarım, ayrıca amiral gemileri için de durum aynı diye düşünüyorum. Örneğin, 2018'de çıkan Android amiral gemisi şu an iPhone 7 kadar stabil değil, bunun herkes farkında sanırım.

Şu kadar RAM var, şöyle kamera var vs. vs. Tamamen kağıt üstünde ve aldatmaca olduğunu düşünüyorum. Ha kişinin parası vardır, 2 yılda bir telefon değişir, bunu anlarım bak. Ancak ben 4-5 yıl stabil kullanacağım diyen biri iOS almalıdır. Yoksa çok pişman olabilir.

Bunun nedeni firmaların çıkardığı Android yazılımlar Android doğasına özgü işlemiyor. Bu yüzden AOSP Android ROM kuran kullanıcıların ROM'u hazırlayan ekibe yaptğı yorumlarında genellikle "bilmem kaç yıllık telefonum canlandı teşekkürler" gibi yorumlar yazar.
 
Son düzenleme:
Zamanında 1500 TL'ye aldığınız telefondan fiyatı 4 katı olan telefon işlevini görmesini istiyorsunuz. Bir kez üst seviye Android kullansaydınız bu konunun ne kadar saçma olduğunu görürdünüz zaten. Bomboş bi yazı.
6. yaşına girmiş bir Xiaomi Mi5 kullanıyorum. Kendi derlediğim AOSP romu ile birlikte hâlâ günü kurtarıyor bozulana kadar da kullanmaya devam ederim. iPhone 7'nin rakibi bir cihaz. Bugün iPhone 7 ne kadar kullanılabilirse benim cihazım da o kadar kullanılabilir. Apple alın uzun ömürlü olsun gibi bir argüman yok.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı