Ucuz termal macun kullanımı

Yer
Konya, Türkiye.
Daha fazla  
Arkadaşlar geçenlerde termal macun aldım 40 Liraya, halbuki Gittigidiyor'da, N11'de yarım kilosu 5 Lira termal macunlar varmış. Merak ediyorum aranıza hiç kullanan oldu mu bu macunları? :D

0.965 W/m-kN.W iletkenliği varmış.

Çalıştığım bilgisayarcı koli koli alıyordu. 15₺ bile etmiyor, satıcının aldığı yer pahalıya getirmiş. Bu ürünlerin daha kalitesizlerinin kokusu balık ve sirke karışımı gibi kokuyor. Çamur gibiler. Kendi bilgisayarıma olmasa da çok kullanmışlığım var. Test etme imkanım olmadı ancak gerçekten kıvamı bile çok kötü.

Arkadaşlar geçenlerde termal macun aldım 40 Liraya, halbuki Gittigidiyor'da, N11'de yarım kilosu 5 Lira termal macunlar varmış. Merak ediyorum aranıza hiç kullanan oldu mu bu macunları? :D

0.965 W/m-kN.W iletkenliği varmış.

Şimdi kaliteli olan ile kaliteli olan arasındaki farkı anlamak için ikisini de kullanmak gerekiyor. Ben sadece bu şırıngalıyı kullandım geçen sene almış olmam lazım hala bitmedi ve bir sorun görmedim yada bir sorun varmış gibi hissetirmedi. Sadece şöyle bir durum var belli bir zaman kullanmayınca macunun içindeki katı olan madde çöküyor sıvısı üste çıkıyor. Durgun suyun içindeki maddelerin yavaş yavaş dibe çökmesi gibi. Bende bu yüzden kullanmadan önce şırınganın ucundan iğne sokarak güzelde karıştırıp öyle kullanıyorum.

Elektronikçilerdeki beyaz ısı transfer pastasını ürünün kuruluğuna göre bir kaç damla hafif nemlendirecek şekilde motor yağı ile karıştırıyorum kurumasını engellesin diye şuanlık bir sıkıntı yaşamadım oranı iyi ayarlamak gerekiyor.

İşlemci üstüne tükürün onu yayın daha fazla iletir ısıyı.

1W bile ısı iletimi yok siz doğru olanı yapıp kaliteli olanı almışsınız.

Aldığınız model nedir acaba?
Cooler Master HTK-002 Kargo dahil 36 Liraya aldım.
Bilgisayarcı hediye paketinin üstüne sıkıp vermişti öyle bir termal macundu ki eve gelene kadar kurumuştu. Üzülerek kullandım.
Ahahahahhahah, eve gelince kurudu ne demek ya. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı