UEFI Windows 8 kurulumu nasıl yapılır?

Daha fazla  
Merhaba. Windows 8 ISO'su ile format atacaktım, UEFI olmadıgı için kuramadım. UEFI Windows 8 kurulumunu nasıl yaparım? (8.1 dururken 8'i niye kuruyorsun vs. gibi muhabbetlere girmeyin lütfen. Farklı işletim sistemleri deniyorum)

Google'a bile sorsan Technopat çıkıyordu. Ne gerek var milyonlarca böyle başlık açmaya!

Google'a bile sorsan Technopat çıkıyordu. Ne gerek var milyonlarca böyle başlık açmaya!
Hocam o 8.1, yanlis olmasin.

Uefi yazdırsamda yinede hata veriyor.

Hocam o 8.1, yanlis olmasin.
8 veya 8.1 arasında fark yok. Yapmak istediği UEFI 'li kurulum yapmak. 8 de olsa 8.1 de olsa görsel açıdan kafası karışmaz. Yukarıda anlatılan işlem windows 10/11 içinde geçerli. Önce UEFI nedir onu öğrenmeli. MBR ve GTP nedir onu bilmeli. Bunları bildikten sonra hangi işletim sistemi kurarsa kursun bios'tan ne yapacağını ve nasıl yazdıracağını bilir diye düşünüyorum ben.

8 veya 8.1 arasında fark yok. Yapmak istediği UEFI 'li kurulum yapmak. 8 de olsa 8.1 de olsa görsel açıdan kafası karışmaz. Yukarıda anlatılan işlem windows 10/11 içinde geçerli. Önce UEFI nedir onu öğrenmeli. MBR ve GTP nedir onu bilmeli. Bunları bildikten sonra hangi işletim sistemi kurarsa kursun bios'tan ne yapacağını ve nasıl yazdıracağını bilir diye düşünüyorum ben.
Diskim gpt formatında. Herhangi bir işletim sisteminin kurulumunda sorun yaşamıyorum. Bir tek 8 kurarken hata alıyorum.

Diskim gpt formatında. Herhangi bir işletim sisteminin kurulumunda sorun yaşamıyorum. Bir tek 8 kurarken hata alıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi daha iyi anlarsın. Çözüme ulaşmanı hızlandırır.

UEFI kurmak için; RUFUS ile Disk oluşturma sırasında GPT/NTFS seçmen gerek (yanlış yazdığımı gördüm düzenledim)
Döküman; MBR ve GPT Arasındaki Farklar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı