Üfleyince bayılacak gibi olmak

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Agizim ile birkac saniye ufleyince bayilacak gibi oluyorum, basim donuyor. Sebebi ne? Komplikasyonlar nelerdir? Bunun icin hangi bölüm bakar?

Tansiyonunu ölç. Ağzınla doktor kontrolündeki gibi sık nefes alıp versen tansiyonun düşer bayılacak gibi olursun normalde, ona benzer bir semptom.

Neredeyse her zaman oluyor hocam ama yemekten sonra, once zaman fark etmiyor. Birkac saniye ufluyorum gozlerim kapaniyor gibi oluyor. Kalp atis hizi artacagina daha cok dusuyor gibi oluyor.

@105435 bunu benden baska yasayan yok sanirim. İngilizce kaynaklara, Turkce kaynaklara bakiyorum ama ufledikten sonra bas donmesi gibi bir kaynak asla yok. Siz dener misiniz?

Son düzenleme:
Hocam mantık yürütmeye çalışsam spor yapıyor musunuz daha önce yaptınız mı sağlıksız mı besleniyorsunuz her gün sizi yormayacak bir şekilde mi yaşıyorsunuz ? Kısacası her gün bilgisayar başından kalkmıyor başka bir şey yapmıyor musunuz ? Eğer durum böyle ise olabilir doktora gidin vitamin desteği ve spor önerisi verir yüksek ihtimal eğer ki değilse. Sağlık ocağına gidin orada anlaşılır.

Neredeyse her zaman oluyor hocam ama yemekten sonra, once zaman fark etmiyor. Birkac saniye ufluyorum gozlerim kapaniyor gibi oluyor. Kalp atis hizi artacagina daha cok dusuyor gibi oluyor.

@105435 bunu benden baska yasayan yok sanirim. İngilizce kaynaklara, Turkce kaynaklara bakiyorum ama ufledikten sonra bas donmesi gibi bir kaynak asla yok. Siz dener misiniz?
Tansiyonun düşüyor bence. Olması normal demiyorum, olanı söylüyorum. Normal zamanlarda tansiyonunu ölçmen, bu olduğunda ölçmen lazım. Sıcaklar da etkili olabilir

Hocam mantık yürütmeye çalışsam spor yapıyor musunuz daha önce yaptınız mı sağlıksız mı besleniyorsunuz her gün sizi yormayacak bir şekilde mi yaşıyorsunuz ? Kısacası her gün bilgisayar başından kalkmıyor başka bir şey yapmıyor musunuz ? Eğer durum böyle ise olabilir doktora gidin vitamin desteği ve spor önerisi verir yüksek ihtimal eğer ki değilse. Sağlık ocağına gidin orada anlaşılır.
Hocam onunla alakasi yok. Vitaminler 1 ay once kan testiyle olculdu. Sorun yok dendi.

Muhtemelen sorun hyperventilation.

Bu istem dışı anksiyete semptomu, sen isteyerek nefes verdiğinde de başın dönüyor. İstemsiz bir anda stres ile nefes alıp vermeye başlayıp baş dönmesi yaşıyorsan bu anlattığından farklı bir durum

Bu istem dışı anksiyete semptomu, sen isteyerek nefes verdiğinde de başın dönüyor. İstemsiz bir anda stres ile nefes alıp vermeye başlayıp baş dönmesi yaşıyorsan bu anlattığından farklı bir durum.

Stresle bas donmesi veya durduk yere nefes alirken basim donmuyor. Ben agzimi aciyorum, birkac saniye ufluyorum ve devam ediyorum, gozum kapaniyor gibi, bas donmesi, kendimden geciyorum.

Stresle bas donmesi veya durduk yere nefes alirken basim donmuyor. Ben agzimi aciyorum, birkac saniye ufluyorum ve devam ediyorum, gozum kapaniyor gibi, bas donmesi, kendimden geciyorum.
Hocam tansiyonunuz ve nabzınız düşüyordur o sırada muhtemelen zaten. Ölçmeniz lazım. Durumu güvendiğiniz aile hekimine veya dahiliye doktoruna falan da söyleyebilirsiniz ama onlar da başta aynı şeylerden şüphe edecektir, bir elle tutulur veri elde etmeniz lazım yani ölçüp.

Öte yandan her yaptığınızda oluyorsa doktora görünürken de yapabilirsiniz yani

Hocam tansiyonunuz ve nabzınız düşüyordur o sırada muhtemelen zaten. Ölçmeniz lazım. Durumu güvendiğiniz aile hekimine veya dahiliye doktoruna falan da söyleyebilirsiniz ama onlar da başta aynı şeylerden şüphe edecektir, bir elle tutulur veri elde etmeniz lazım yani ölçüp.

Öte yandan her yaptığınızda oluyorsa doktora görünürken de yapabilirsiniz yani

Hocam dahiliyeye gidemem, 18 yas altiyim. Cocuk hastaliklari doktoru? Veya direkt kalp doktoruna gitsem, belki kalple alakalidir? Kronik yorgunluk, kalp carpintisi da oluyor ama bu aralar kalp carpintisi bayagi azaldi.

Tansiyon olcecek yok evde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı