Ülkede düzgün protein tozu var mı?

Fiexst

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar protein tozlarını araştırdım ve protein spiking denilen bir kavram duydum. Vücuda bir etkisi olmayan proteinleri ürüne katıp protein oranını yüksek gösteriyorlarmış ve kaliteli protein tozu için ürünün içinde en az %11 lösin bulunmalıymış. Sorun ise Hardline, bigjoy ve o dandik sonu nutrition ile biten markaların hepsinde en fazla %9 lösin olduğunu görmem. Yeni bir standart mı geldi, bu ürünler de iş görür mü ya da servis fiyatı 55TL'nin altında olan protein tozları genel olarak çöp mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amino spiking durumu var birçok whey proteinde evet bunu az ya da çok yapanlar var. Bazısı BCAA ekler dışarıdan, bazısı glutamin bazısı taurin,glisin vs. ama Weider'da bile 2 gram amino asit eklemesi var hani bu ölçülü olduğu sürece çok problem değil. Ama ülkemizde amino spiking yapılmamış tüm proteini WPC ya da WPI'den gelen wheyler var. Bu ''iyi wheyde %11 lösin olur'' zırva bir bilgi bir kere ortalıkta dolaştığını görüyorum ama oldukça yanıltıcı. Yani zaten amino spiking yapılmamış her whey proteinde %10-11 civarı lösin, %20-23 arası da bcaa olur. Bu doğanın kanunudur.
Eğer hesaplamanda %10-11 arası ya da civarı lösini bulamıyorsan ya hesabın yanlıştır, ya ürünün ölçüm metodu standart dışıdır, azot çarpanı farklıdır, ya da test yapılan cihaz yetersizdir vs. Bahsini ettiğin hardline ve bigjoy'da zaten şimdi hesapladığıma göre gene ikisi de %10 üstünde lösin veriyorlar hani %9'u nereden buldun ? Bu lösine bakıp alayım mantığı zaten hatalı dediğim gibi daha ürünlerin içinde gerçekten söylenen protein var mı yok mu bunun bile denetlenmesi eksik kalırken birisi kafadan dandik ürününe %13 lösinli bir amino asit profili uydursa onu alacaksınız demek ki. Linkini bırakacağım videomu izlemeni tavsiye ederim her soruna cevap bulacaksın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı