Ülkedeki ikinci el pazarı

Arkadaş kim ne derse desin 2. el ürün alınmaz. Ne olduğu belli değil. Bir sorun çıktı mı uğraş dur. Paran yoksa biriktir, kredi çek, borçlan gene de sıfırını al. Ben 2. ele karşıyım arkadaş.
Gerçekten sinir oluyorum gördükçe. Ya sıkıntılılar, yada adam kazıklamaya çalışıyorlar. Hayır, bir ürünü kullanıp kullanıp sıfırından pahalıya neden satmaya çalışırsın? Milletin alnında enayi mi yazıyor?
Bide ekran kartı pazarında miningciler var. Adam 4-5 ay basıyor miningi. Sonra sıfırına yakın fiyatta satmaya çalışıyor. Ulan senin ekran kartı ölü. Aşağı yukarı sıfırı 2000 Liralık ekran kartına 200 Liradan fazla verilmez.

2. el piyasası candır. Yoksa eskilerimizi nasıl satıp yenileri için birikim yapardık? Suyunu çıkaranları zaten kimse takmıyor. İlanları yıllanıyor. Bugüne kadar pek çok satış yaptım. Ben bütün sattığım şeyleri ''GET'' üzerinden sattım. Çünkü malıma güvenim tam. Müşteri de ''GET'' açtığım için aklında şüphe kalmadan satışı tamamladı. Kısacası keriz olmayacaksın ve kimseyi keriz yerine koymayacaksın. Bu işin kuralı budur.

Duygularıma tercüman olan bir konu açmışsınız. Ekleme yapayım en sinir olduğum tipler de örneğin Vatan ın sitesinden 5 sene önce satılan ve haliyle stokta olmadığı için veyahut fiyatı güncellenmediği için pahalı olan ürünün screen shot unu alan ve bunun sıfırı bu kadar yazan cahil satıcılar...

Sıfır ürün tüketimi artarsa ikinci el fiyatları da düşer. Bu bir gerçektir. ABD'de 2000 dolara hasarsız 2012 Jetta çekersin. 300-400 dolara 2014 MacBook Pro alırsın. 650 dolara Fender USA Stratocaster(antika ve özel seri olmamak şartıyla) alırsın. iPhone 7'ler 150-200 dolara gidiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı