Ülkeden kaçmak artık mümkün değil

Aşağı yukarı yaşayabiliyorsun yine de abicim. Benim öyle evlenmek, çocuk yapmak, ev ve araba almak gibi bir düşüncem de yok. Almanya gibi bir ülkede alt-orta sınıf arası çok rahat yaşarım.

"Refah" dediğin hayatı istiyorsan Yeni Zelanda'ya gideceksin. Gerisi hikaye.

Bir tane oy hakkın ve ortalama 70-80 sene ömrün var canım kardeşim, bunlar bahane değil hayatın gerçekleri.
"Canın kardeşin" değilim, üslubunu düzgün tutmanı öneriyorum bu yüzden. Hayatın gerçeklerini de sürekli birilerine bel bağlayıp, en ufak bir yeşerti de bile katkısı olmayan; karamsarlık bataklığında çırpınıp, çevresine karamsarlık irinini akıtan kişilerden öğrenecek değilim.

Yapacak bir şey yok, çalışmaya devam edeceğiz. Simitçi en taze simidi satacak, öğrenci derslerinde elinden gelenin en iyisini yapacak, müteahhit en sağlam binaları dikecek. Kısacası bunların hepsi bizim çalışmamızdan, ucunda imkansızlıkların söz konusu olduğu ihtimaller dönse dahi iyisiyle kötüsüyle gayret etmemizden geçiyor. Elimizden gelenin en iyisini yaparsak belirli bir güç ediniriz. Aksi takdirde karamsar söylemlerde bulunarak gelişim adına hiçbir yol katedemeden yok olur gideriz...

Belli başlı ülkelerin tarihsel gelişimini incelemeni öneririm. Onlar da karamsar olup, sözde "hayatın gerçekleri" varsayımına yaslanıp hiçbir çaba içerisine girmeseydi ne olurdu acaba? Şu anki konumlarına erişebilirler miydi? Bir düşün bakalım.

"Canın kardeşin" değilim, üslubunu düzgün tutmanı öneriyorum bu yüzden. Hayatın gerçeklerini de sürekli birilerine bel bağlayıp, en ufak bir yeşerti de bile katkısı olmayan; karamsarlık bataklığında çırpınıp, çevresine karamsarlık irinini akıtan kişilerden öğrenecek değilim.

Yapacak bir şey yok, çalışmaya devam edeceğiz. Simitçi en iyi simidi satacak, öğrenci derslerinde elinden gelenin en iyisini yapacak, müteahhit en sağlam binaları dikecek; bunların hepsi bizim çalışmamızdan, iyisiyle kötüsüyle gayret etmemizden geçiyor. Elimizden gelenin en iyisini yaparsak belirli bir güç ediniriz. Aksi takdirde karamsar söylemlerde bulunarak hiçbir şeyi elde edemeden yok olur gideriz...

Belli başlı ülkelerin tarihsel gelişimini incelemeni öneririm. Onlar da karamsar olup, sözde "hayatın gerçekleri" varsayımına yaslanıp hiçbir çaba içerisine girmeseydi ne olurdu acaba? Şu anki konumlarına erişebilirler miydi?
E kusura bakma beni bahanelere yaslanmakla itham etmek ne kadar normalse canım kardeşim sözü de o kadar normal. Akıllanmamışsın ki halen ilk paragrafta ithamlara boğmuşsun beni 😁

Tabii ki çalışmaya ve işimizi elimizden gelen en iyi şekilde yapmaya, iyi insan olmaya devam edeceğiz. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır demiş Ata. Söylemimi daha da açayım belki daha anlaşılır olur;
Herkes dünyaya bir kere geliyor. Kaliteli/insancıl yaşam sürmek istiyorsan ama bunu yönetim sana sağlamıyorsa yönetimi değiştirirsin. Yönetimi değiştiremiyorsan, sana bunu sağlayacak yönetimin kollarına gidersin. Hayat bazı şeyler için çok uzun, bazı şeyler için çok kısa. Karamsar insanların bir günde karamsarlığa kapıldığını düşünmüyorum & fazla iyimserlik polyannacılık olur. Gelişim için incelenebilecek ülkeler ortak amaç gütmüşler ki gelişmişler. Dediğim gibi, azınlıksan yol katedemezsin. İran halkı istese bile eskiye dönebilir mi?

Atamın arkasında ordu vardı, halkın çoğunluğu vardı, kendisi oyunu yazan adamdı. Yeni Türkiye'de azınlıksan yol katedemezsin, bazı yöntemler dışında.
Halkın çoğunluğu mu? Çoğu kişi o kadar umutsuzdu ki "Amerikan mandası mı İngiliz Himayesi mi?" diye düşünürken Atatürk milli mücadeleyi başlatmayı kafasına koymuştu. Atatürk'ün daha sonradan çoğu arkadaşıyla arasının bozulmasının kaynağı da budur.
E kusura bakma beni bahanelere yaslanmakla itham etmek ne kadar normalse canım kardeşim sözü de o kadar normal. Akıllanmamışsın ki halen ilk paragrafta ithamlara boğmuşsun beni 😁

Tabii ki çalışmaya ve işimizi elimizden gelen en iyi şekilde yapmaya, iyi insan olmaya devam edeceğiz. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır demiş Ata. Söylemimi daha da açayım belki daha anlaşılır olur;
Herkes dünyaya bir kere geliyor. Kaliteli/insancıl yaşam sürmek istiyorsan ama bunu yönetim sana sağlamıyorsa yönetimi değiştirirsin. Yönetimi değiştiremiyorsan, sana bunu sağlayacak yönetimin kollarına gidersin. Hayat bazı şeyler için çok uzun, bazı şeyler için çok kısa. Karamsar insanların bir günde karamsarlığa kapıldığını düşünmüyorum & fazla iyimserlik polyannacılık olur. Gelişim için incelenebilecek ülkeler ortak amaç gütmüşler ki gelişmişler. Dediğim gibi, azınlıksan yol katedemezsin. İran halkı istese bile eskiye dönebilir mi?
E o zaman kimse ülkeyi kurtarmak için uğraşmasın. Herkes gitsin Almanya'ya, Amerika'ya ve hayatını vatanı için harcamasın. Ona bakarsan 15-16 yaşlarında çocuklar Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de savaşmasaydı, senin deyiminle "kaliteli yaşam" sürselerdi, şuan bu yazıyı İngilizce yazıyordum.

Halkın çoğunluğu mu? Çoğu kişi o kadar umutsuzdu ki "Amerikan mandası mı İngiliz Himayesi mi?" diye düşünürken Atatürk milli mücadeleyi başlatmayı kafasına koymuştu. Atatürk'ün daha sonradan çoğu arkadaşıyla arasının bozulmasının kaynağı da budur.

E o zaman kimse ülkeyi kurtarmak için uğraşmasın. Herkes gitsin Almanya'ya, Amerika'ya ve hayatını vatanı için harcamasın. Ona bakarsan 15-16 yaşlarında çocuklar Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de savaşmasaydı, senin deyiminle "kaliteli yaşam" sürselerdi, şuan bu yazıyı İngilizce yazıyordum.
O çocukların başka şansı mı vardı? Alışmamış * don durmaz derler. Gelişmemiş ülkede demokrasi doğru değildir. Sen azınlık olarak zaten ülkeyi "kurtaramazsın".

Zaten ekonomik kriz var, eğitim sistemi yerlerde, hangi parayla hangi tahsille millet yurtdışına gidip hayatını kurtaracak.
Kendi düşüncelerimi aktarayım:

Bence bu cümle aşırı fakir kesim için geçerli olabilir, hepimiz zengin değiliz doğru.
Ortanın biraz altı ve orta kesim için bu tam dediğiniz gibi olduğunu düşünmüyorum. Yani 3000€ ile gideceklerine 1500€ ile giderler. Sonuç olarak gitmiş olurlar ve eğer orada tutunmayı başarırlarsa ne mutlu.

Bu yazı fazla kararsamlık içeriyor. Bunun yerine olaylara nötr bakmak ve mantıklı düşünmek daha doğrudur, kur kötü durumda olsada henüz Venezuella olmadık. Ayrıca hangi ülke vasıflı insanı geri çevirir ki?

11. sınıftayım ve hedefim Çizgi Film ve Animasyonu kazanmak ve Yüksek Lisans dahi yapmak, bu esnada da dijital portfolyo hazırlayarak kendimi yurdışındaki herhangi bir işverene kanıtlamak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı