Ülkeden kaçmak artık mümkün değil

Kendi düşüncelerimi aktarayım:

Bence bu cümle aşırı fakir kesim için geçerli, hepimiz zengin değiliz doğru. Ama Ortanın biraz altı ve orta kesim için bu tam dediğiniz gibi olduğunu düşünmüyorum.
Orta halliden kastınız anası babası memur olan kesim sanırsam çünkü orta kesim kalmadı artık.
Bu yazı fazla kararsamlık içeriyor. Bunun yerine olaylara nötr bakmak ve mantıklı düşünmek daha doğrudur, kur kötü durumda olsada henüz Venezuella olmadık. Ayrıca hangi ülke vasıflı insanı geri çevirir ki?
Parası olmayan vasıflı insanı. Artık herkesin elinde 4 senelik diploma var, herkes hukuk fakültesine gidiyor, mühendislik, mimarlık, vb. bölümlerden mezun ama ellerine sadece diploma geçiyor, çünkü iş yok, sadece okuyarak vasıflı olunmaz. Tecrübede gerekli ki dışarıda iş yok. Stajyer olarak bile almıyorlar. Daha geçen 2 temizlik işçisi için yüzlerce lisans ve ön lisans mezunu insanlar başvuru yaptı ki temizlik işçiliği arkadaş.

Zekası, imkanı olan çoktan yurt dışına gidip hayatını kurtardı. Artık bu saatten sonra hiçbir Avrupa ülkesi bize vatandaşlık vermez. Zaten ekonomik kriz var, eğitim sistemi yerlerde, hangi parayla hangi tahsille millet yurtdışına gidip hayatını kurtaracak. Eğer anneniz babanız sayılı zenginlerden değilse bizimle sürüneceksiniz. Kimse boşuna ülkeden kaçıp hayatını kurtarma hayalleri kurmasın, yapamadığınızda acısı büyük olur. Artık biz bizeyiz, bu ülkede yaşadığımız sürece sürüneceğiz. Suriyelilerde malum her gün bir çocuk yapıyor, kendi ülkemizde mülteci olacağız. Hayal kurmak bile bize çok.
Hocam haklılık payınız var fakat bunlar herkes için geçerli değil. Babam eskiden Almanya'daydı. Geri döndü Türkiye'ye fakat onun vatandaşlığı var. Ben de alacaktım bu yıl içerisinde ama alamadım corona malum. Konuya gelecek olursak. Hocam her avrupa ülkesinin göçmen yasaları var ve işçi alımları yaparlar düzenli olarak her yıl. Onlardan yararlanarak gidersin. Zaten Almanya için dil bilmen yeter. Adamlar senden yararlanır bir şekilde.

sadece okuyarak vasıflı olunmaz.
Benim hedeflediğim meslek sanat alanına giriyor ve iyi bir dijital portfolyo ile bir tecrübeli kadar olmasakda normal bir mezundan çok daha önde olunabileceğini düşünüyorum. En azından yurtdışında.

11. sınıftayım ve hedefim Çizgi Film ve Animasyonu kazanmak ve Yüksek Lisans dahi yapmak, bu esnada da dijital portfolyo hazırlayarak kendimi yurtdışındaki herhangi bir işverene kanıtlamak.

Avrupa'da bilim insanları işte böyle değer görüyor. Ünlü bir profesör, okumuş biri için Avrupa her zaman açık bence.
IMG_20210320_162257.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı