Ülkeden kaçmak artık mümkün değil

Orta halliden kastınız anası babası memur olan kesim sanırsam çünkü orta kesim kalmadı artık.
Parası olmayan vasıflı insanı. Artık herkesin elinde 4 senelik diploma var, herkes hukuk fakültesine gidiyor, mühendislik, mimarlık, vb. bölümlerden mezun ama ellerine sadece diploma geçiyor, çünkü iş yok, sadece okuyarak vasıflı olunmaz. Tecrübede gerekli ki dışarıda iş yok. Stajyer olarak bile almıyorlar. Daha geçen 2 temizlik işçisi için yüzlerce lisans ve ön lisans mezunu insanlar başvuru yaptı ki temizlik işçiliği arkadaş.

Hocam haklılık payınız var fakat bunlar herkes için geçerli değil. Babam eskiden Almanya'daydı. Geri döndü Türkiye'ye fakat onun vatandaşlığı var. Ben de alacaktım bu yıl içerisinde ama alamadım corona malum. Konuya gelecek olursak. Hocam her avrupa ülkesinin göçmen yasaları var ve işçi alımları yaparlar düzenli olarak her yıl. Onlardan yararlanarak gidersin. Zaten Almanya için dil bilmen yeter. Adamlar senden yararlanır bir şekilde.

Moralim bozuldu şimdi. İşte bu yüzden sana direk iş imkanı veren üniversiteleri tercihime yazacağım. İş arama derdi yok. Direk yurtdışında işe başlıyorsun. Al sana bir yol

sadece okuyarak vasıflı olunmaz.
Benim hedeflediğim meslek sanat alanına giriyor ve iyi bir dijital portfolyo ile bir tecrübeli kadar olmasakda normal bir mezundan çok daha önde olunabileceğini düşünüyorum. En azından yurtdışında.

11. sınıftayım ve hedefim Çizgi Film ve Animasyonu kazanmak ve Yüksek Lisans dahi yapmak, bu esnada da dijital portfolyo hazırlayarak kendimi yurtdışındaki herhangi bir işverene kanıtlamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…