Beypazarı Maden Suyu
Decipat
Daha fazla
Niye böyle aşağılayıcı bir cümle yazdınki? Biz burda fikir ve görüşlerimizi belirtiyoruz. Kendi fikirlerimiz arasında da medeni tartışmlar yapıp en sonunda birbirimiz fikirlerine saygı duyup gidiyoruz. Benim yazdığım şeyler benim kendi düşüncelerim. Zaten benim şuana kadar yazdığım mesajları okuduysanız ülkemizim durumunu savunmadığımı anlamışsınızdır. Ben sadece şunu demek istiyorum. Ülkemizin durumu ekonomik, kültürel, eğitim sistemi ve daha birçok kriteri göz önünde bulundurduğumuzda kötü. Ama ülke kötü diye yan gelip yatmamalıyız. Sorunlara çözümler bulup ülkemizi daha iyi bir yere getirmeliyiz demek istedim. Umarım fikirlerimi size açıklayabilmişimdir.Buraya yüzlerce kelime yazabilirim ama boşuna.
Ülkemizde tek staj düşüncesi okullara gelen üniversite öğrencileri.düzgün staj imkanları verilmiyor kimseye
Ben size bir şey ima ederek yazmadım bu yorumu. Buraya sayfalarca yazı yazabilirim ama bu bir şeyleri değiştirmez; sığ düşünen yine sığ düşünür., gören gene görür anlamında yazdım.Niye böyle aşağılayıcı bir cümle yazdınki? Biz burda fikir ve görüşlerimizi belirtiyoruz. Kendi fikirlerimiz arasında da medeni tartışmlar yapıp en sonunda birbirimiz fikirlerine saygı duyup gidiyoruz. Benim yazdığım şeyler benim kendi düşüncelerim. Zaten benim şuana kadar yazdığım mesajları okuduysanız ülkemizim durumunu savunmadığımı anlamışsınızdır. Ben sadece şunu demek istiyorum. Ülkemizin durumu ekonomik, kültürel, eğitim sistemi ve daha birçok kriteri göz önünde bulundurduğumuzda kötü. Ama ülke kötü diye yan gelip yatmamalıyız. Sorunlara çözümler bulup ülkemizi daha iyi bir yere getirmeliyiz demek istedim. Umarım fikirlerimi size açıklayabilmişimdir.
Ben de aynı fikirdeyim zaten. Almanya'da doğan Hans ile Türkiye'de doğan Ahmet arasında çok fark var.Coğrafya bayada kader.
O anlamda ise kusura bakmayın. Ama yazınızdan o anlamı çıkarmıştım. Tekrardan özür dilerim.Ben size bir şey ima ederek yazmadım bu yorumu. Buraya sayfalarca yazı yazabilirim ama bu bir şeyleri değiştirmez; sığ düşünen yine sığ düşünür., gören gene görür anlamında yazdım.
İnsanlar ne zaman etrafında bahane bulmayı bırakırsa o zaman bu ülke bir yerlere gelir.
Eğitim sistemi mi kötü ve bunu düzeltme imkanın öğrenci olarak yoksa daha fazla çalışacaksın ki o açığı kapatıp ileride iyi yerlere gelirsen sen iyi hale getireceksin.
Yeteneğin mi var bir alana? Birilerinin her zaman iteklemesi gerekmiyor. İçinden geldiği gibi yap. Gerisi kendiliğinden gelir.
İmkanınızı kendiniz oluşturun. Bahaneciliği terk etmek lazım. Ama bakıyorum ki herkeste bir bahanecilik var maalesef.
Kader değildir evet....Coğrafya nasıl kader değildir yahu?
Hans ile Ahmet arasında bir fark var ise; bu coğrafyalarından değil, ülkedeki kokuşmuş sistemin onlara dayatmalarının eseridir. Almanya'da Hans dediğin o yaşamı kazanabilmek için çok bedel ödemiştir. Onlar kaderci değildirler, mücadele edip coğrafyalarını zihinlerine uygun hale getirmişlerdir....Almanya'da doğan Hans ile Türkiye'de doğan Ahmet arasında çok fark var.
Konuya o şekilde bakarsan, bizim atalarımız Hans'ın atalarından daha fazla bedel ödedi, devamını getiremedik, bizden öncekiler ve biz.Kader değildir evet.
Tıpkı yoksulluğun kader olmadığı gibi.
Sen de gidip, dünyayı söğüşleyenlere bir sor bakalım, ''dünyada bu kadar aç susuz insan varken siz nasıl bu kadar güzel yaşıyorsunuz?'' diye.
Hans ile Ahmet arasında bir fark var ise; bu coğrafyalarından değil, ülkedeki kokuşmuş sistemin onlara dayatmalarının eseridir. Almanya'da Hans dediğin o yaşamı kazanabilmek için çok bedel ödemiştir. Onlar kaderci değildirler, mücadele edip coğrafyalarını zihinlerine uygun hale getirmişlerdir.