Ülkemizde kadınlara neden pozitif ayrımcılık uygulanmalı?

+ Sadece erkekleri değil kızları da eğitmen lazım yoksa ben maço erkek seviyorum diyen ve ne olacağını bildiği halde mahalahhe kekosuna yüz veren kızlar hep ölüyor.
Ha yani kadın erkek seçmede iyi olacak ve erkekler kendini hiç düzeltmeyecek :D Maço erkeklerin annelerini bulup iyi bir ''oğluşunu'' eğitme eğitimi vermek lazım.

Saygsızlık yok. Saygı çerçevesinde cinsiyet gömüyoruz işte. Napalım artık. Bir de nerede kavga kelimesini geçirdim acaba? Güzel sallıyorsunuz ya. Bir de güzel bir önyargı var ha. Anime PP'si kullanan alıngan oluyor, yumuşak oluyor, zeka yoksunu oluyor. Ben anlamıyorum ki nerede alınganlık yaptım ben? Toplum muyum? Hayır. Konu sahibi miyim? Hayır. Kadın mıyım? Hayır. Biraz düşünün yazmadan önce.

Güya eşitlik var. O kadına şiddete hayır tagı açanların aklından şaşarım. Sadece kadınlar ölmüyor erkekler de ölüyor o yüzden "#kadınaşiddetehayır!" yerine" #şiddetehayır!" olmalı illa tag açacaksanız.
Biliyorum alakasız, haksızsam haksızsın deyin.

Hocam bakın siz böyle düşünüyorsunuz ama adalet böyle işlemiyor, pozitif ayrımcılık verirseniz bir cinsiyete, tek taraflı olur o ağır cezalar. Dediklerinizin çoğu doğru lakin pozitif ayrımcılık kabul edilemez, özellikle böyle bir ülkede. Her şey haddini aşar durdurulamaz.
Siz sanırım çok fazla hak verilecek sanıyorsunuz. Metinde verdiğim eğitim örneğine bakın. O bir pozitif ayrımcılıktır. Mesela, meclisteki kadın milletvekili sayısını arttırmak için kadınlara yönelik çalışmalar yapmak bir pozitif ayrımcılıktır. Bu vb. şeyler olmalı.
Peki sizce pozitif ayrımcılık ile size göre eşitlediğinizde bu sefer de tam tersi bir durum oluşmayacak mı? Sahip olmaması gereken hakları birine verdikten sonra eşitlendiğine inandığınız anda tüm hakları geri alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Terazinin iki tarafındaki ağırlık eşit değil diye birine biraz daha ağırlık eklemeye benzemez bu konular. Erkeğin sahip olmaması gereken hakları elinden alacaksınız. Kadının sahip olması gereken hakları vereceksiniz. Toplumu eğiteceksiniz. Aksi takdirde uzun süreli bir eşitlik sağlayamazsınız.
Pozitif ayrımcılık deyince aklınıza "Erkekler akşam 5 ile 12 arasında dışarı çıkamaz." tarzında bir şey mi geliyor? Bu ayrımcılıktır. Pozitif ayrımcılık değil.
“E zaten dibine kadar ayrımcılık var bari pozitifini yapalım da kadın ile erkek arasındaki eşitsizlik ve dolayısıyla uçurum biraz kapansın” demektir.

Saygsızlık yok. Saygı çerçevesinde cinsiyet gömüyoruz işte. Napalım artık. Bir de nerede kavga kelimesini geçirdim acaba? Güzel sallıyorsunuz ya. Bir de güzel bir önyargı var ha. Anime PP'si kullanan alıngan oluyor, yumuşak oluyor, zeka yoksunu oluyor. Ben anlamıyorum ki nerede alınganlık yaptım ben? Toplum muyum? Hayır. Konu sahibi miyim? Hayır. Kadın mıyım? Hayır. Biraz düşünün yazmadan önce.
La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim.

+ Sadece erkekleri değil kızları da eğitmen lazım yoksa ben maço erkek seviyorum diyen ve ne olacağını bildiği halde mahalle kekosuna yüz veren kızlar hep ölüyor.
Tüm herkesi eğitmeliyiz. Bilinçlendirmeliyiz.
Güya eşitlik var. O kadına şiddete hayır tagı açanların aklından şaşarım. Sadece kadınlar ölmüyor erkekler de ölüyor o yüzden "#kadınaşiddetehayır!" yerine" #şiddetehayır!" olmalı illa tag açacaksanız.
Biliyorum alakasız, haksızsam haksızsın deyin.
Keşke konuyu okusanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı