Ülkemizdeki alfabeden memnun musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Latin alfabesi çok güzel oldu. Atatürk yine ileri görüşlülüğünü kullandı herhalde dünya dili olan İngilizceyi güzel şekilde yazıp okuyoruz. Arap alfabesinde olsaydık dış ilişkilerle bağımız kuvvetli olmazdı diye düşünüyorum.

Soruda soru olsa keşke tam bir fikir açılımı olmuş. Tabi ki cevabımız şu. Mustafa Kemal Atatürk bu dil ile büyük bir devrim yarattı. Yaptığı devrimler arasında en sevdiğim ilk bu. Ha birde beğenmeyenler var. Onların işi bu forumda olmaz gerçi ama gene de yazayım. Hey kardeşim madem Latin Türkçe dilini beğenmiyorsun neden onu kullanıyorsun? (Yeniliklere karşı olan insana genelde verilen cevap ama olsun :D) Adam bizim dilimiz için gecesini gündüzüne katmış gözleri kan çanağına dönene kadar uyumamış önderimiz bu işten vazgeçmemiş.

Türkiye için en uygun alfabe Göktürk alfabesidir. :D Şaka tabiki mevcut alfabemiz bizim için en uygunudur. Evrensel bir alfabe olduğu için memnunum tabiki. :)
Ne var yani? Göktürk alfabesinde bence gayet güzel alfabe ben bu arada bozkurt tarafındayım ona göre yazınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ülkede ne dini bir devrim ne de dili bir devrim olur. İçiniz rahat olsun.

Bu ülkede ne dini bir devrim ne de dili bir devrim olur. İçiniz rahat olsun.
İyi siz bilirsiniz ama olursa görüşürüz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soruda soru olsa keşke tam bir fikir açılımı olmuş. Tabi ki cevabımız şu. Mustafa Kemal Atatürk bu dil ile büyük bir devrim yarattı. Yaptığı devrimler arasında en sevdiğim ilk bu. Ha birde beğenmeyenler var. Onların işi bu forumda olmaz gerçi ama gene de yazayım. Hey kardeşim madem Latin Türkçe dilini beğenmiyorsun neden onu kullanıyorsun? (Yeniliklere karşı olan insana genelde verilen cevap ama olsun :D) Adam bizim dilimiz için gecesini gündüzüne katmış gözleri kan çanağına dönene kadar uyumamış önderimiz bu işten vazgeçmemiş.
Ben bozkurt tarafındayım bu bilgiyi belirteyim de.

Göktürk alfabesi geçmişte kalmış. Bize Göktürk alfabesine saygı duymak düşer. Biraz realist olmanı öneririm. Yaşını küçük olarak kabul ediyorum ileride bu yorumlarına gülüp geçeceksin. Sende 10 sene önceki halimi gördüm. :) Göktürk alfabesini istemekle Arap alfabesini istemek arasında fark göremiyorum. Atatürk yapabileceğinin en iyisini yapmış zaten bize kullanmak düşer.
iyi siz bilirsiniz ama olursa görüşürüz

Ben bozkurt tarafındayım bu bilgiyi belirteyimde
İstersen kartalın tarafında ol. :) Bu ülkeden kimler gelip kimler geçmiş. Bu ülkede dediğim gibi dini ve dili bir devrim gerçekleşemez. Çok çabuk içini karartmışsın.

İyi siz bilirsiniz ama olursa görüşürüz.

Ben bozkurt tarafındayım bu bilgiyi belirteyim de.

Merhaba bozkurt taraftarı, "Bozkurtçu" dostum...

Ülkede oy birliği, çoğunluk veya maddi-manevi güç ile yönetim biçimi belirlenemez. Anayasayı okumanı tavsiye ediyorum. Bugün kürsüye çıkıp, "Kürdistan devleti kurulacak." demek ile, "X dininin kanunları gelecek." demek arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de suçtur ve ikisi de aynı şeydir.

Oy çoğunluğu ile bir ülkenin bayrağının dilinin, yönetim biçiminin değiştiği nerede görülmüş? Ülkenin kurucusu cahil mi de, bunu akıl edemeyecek?

[ BİRİNCİ KISIM

Genel Esaslar

I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. ]

Yani Ülke yıkılmadığı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ölmediği veya vatanlarından sürülmediği sürece bu dediklerinin olması imkansız ve dediğim gibi bir icraatta bulunulması bile suç. Biraz hayatın gerçeklerini konuşmuş gibi oldum ama kusura bakma, o iş yaş. Kimse boş yere hayallere kapılmasın, "Türkiye 10 yıl içinde yıkılacak, Türkler ölecek." diye. Zor o iş, çok zor. Neyse, olursa görüşürüz. Ölmemiş olursak tabi. :D

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı