Üniversite hayatımda olsun, sosyal yaşamımda olsun hep ümitli olanlardan biriydim. Düzelir illa derdim bu sorunlar, illa zamların duracağı bir nokta olur düşüncesi içerisindeydim. Son senemde konferans için Emre Alkin gelmişti, ekonomi üzerine söyleşilere. Dedikleri o kadar kesin cümleler ki beni çok etkilemişti. Şöyle diyordu, ''Ben ekonomistim, kimisine göre de her şeye burnunu sokan bir prof.'um. Gündemi çok iyi takip ettiğim halde ben bile bu dereceye geleceğini ummuyordum. Tamam kötü gidişat olur diyorduk, ama bu kötü gidişat değil bu bitirme gidişatı. Bu ne demek? bu bileğinize taktığınız bir bilekliğin, saçınıza taktığınız tokanın bile lüks olacağı bir yaklaşım. Şunu diyebilirim genç arkadaşlarım, ümitli olmaya devam edin bizim devrimiz bitecek gençler olarak sizler yapacaksınız bir şeyler, fakat şunu da unutmayın Türkiye'de yaşamaya devam edecekseniz yurt dışına çıkacak durumda değilseniz, parayı nereden kazanırımdan çok parayla nasıl yaşayabilirim nasıl yatırım yapmalıyım noktasına kafa yormanız gerekecek.
Aklınızda bir şey varsa yapın, yapmak istediğiniz iş varsa yapın çünkü şu an ertelerseniz bu ortamda, yarın bu istekleriniz sadece hayal olarak kalacak. Son cümlem çok ağır olabilir fakat bunu da söyleyeceğim, mümkünse yurt dışında birkaç sene çalışın buraya öyle gelin elinizde birikimle gelin, Türkiye artık sizi yaşatmaz.''