Ülkenin geleceğinden ümitli misiniz?

Tabii ki hayır. Siyasilerin bencil ve menfaatçi olması, halkın belli bir kesiminin fırsatçı olması bu ülkeden ümidimi kesmeme neden oluyor. Gençlerimiz zeki ama bu zihniyet varken ya bozuk para gibi harcanacaklar ya da yurt dışına kaçıp kendilerini kurtaracaklar.

Ortalık zerre ingilizcesi veya herhangi bir yabancı dili olmayan, lise bitirmiş, tek bildiği oyun oynamak olan milyonlarca genç "abi ben yurt dışına gideceğim yeaaa, burada hayat yok, bir ay çalışıp Mercedes alıp gezicem" diye geziniyor, vahim bir durumdayız.

Ortalık zerre ingilizcesi veya herhangi bir yabancı dili olmayan, lise bitirmiş, tek bildiği oyun oynamak olan milyonlarca genç "abi ben yurt dışına gideceğim yeaaa, burada hayat yok, bir ay çalışıp Mercedes alıp gezicem" diye geziniyor, vahim bir durumdayız.

Peki gençler haksız mı? Sen bu düzende mutlu musun?

Devletimiz çok zengin ve yüksek potansiyele sahip. Çıkarcı insanlar halkın değerlerini kullanıp başa gelmese çok iyi yerlerde oluruz. Sadece sarayın harcamalarına bakıp ne durumda olduğumuzu görebilirsiniz, daha buz dağının görünmeyen kısmı var. Tabi bu olayın çözülmesi eğitimden geçiyor.

Ne yani gençler mi sorumsuz? Yoksa onların hayallerini, insanlığını ve hayatını çalanlar mı sorumsuz?

Bu ülkeden her fırsatında kaçmaya çalışan her genç, buna gayet ben de dahilim, suçluyuz.

Gençliğe hitabeyi okuyabilirsin, onlar bizim gençliğimizi, hayallerimizi çaldı diye geride duracaksak Mustafa Kemal Atatürk bize boşuna bu öğütleri verdi, dramatize etme bu olayı.

Ekonomin kötü, siyasal İslam almış başını gidiyor diye "ben buradan gideceğim yeaavvv." diye zırlarsan ülkesini bırakıp kaçan suriyeliden hiçbir farkın kalmaz.

Müthiş potansiyelimiz, harika coğrafyamız, üstüne zehirler döksen yine de tohum verecek topraklarımız, şanlı bir tarihimiz var. İki siyasal islamcıya ülkeni satacaksan, sorumsuzsun demektir.

Var mı başka sorun? Yoksa seve seve umuda yolculuk furyasına katılıp kamplarda 5 10 euro için çalışmaya gidebilirsin.

Bu ülkeden her fırsatında kaçmaya çalışan her genç, buna gayet ben de dahilim, suçluyuz.

Gençliğe hitabeyi okuyabilirsin, onlar bizim gençliğimizi, hayallerimizi çaldı diye geride duracaksak Mustafa Kemal Atatürk bize boşuna bu öğütleri verdi, dramatize etme bu olayı.

Ekonomin kötü, siyasal İslam almış başını gidiyor diye "ben buradan gideceğim yeaavvv." diye zırlarsan ülkesini bırakıp kaçan suriyeliden hiçbir farkın kalmaz.

Hayır tabii ki de farklıyız çünkü ülkenin her halükarda zeka seviyesi belli bugün düzelse yarın yine bozulacak çünkü halkın IQ oranı bile ne demek istediğimi anlatıyor bence otokrasi gelmeden bir halt olmayacağı için bu ülke benim yaşam standartlarımı sağlayamadığı taktirde tabii ki de haklı olarak defolur giderim buna kimsenin itiraz etme hakkı yok.

Şu an siz gençler için iki seçenek var;
İlki okumayıp direkt asgari ücretle bir işe başlamak.
Diğeri üniversite okuyup, bitirdikten sonra asgari ücretle bir işe başlamak.

Bunu değiştirmek sizin elinizde. Şu dört ay içerisinde her şey belli olacak.

Hayır tabii ki de farklıyız çünkü ülkenin her halükarda zeka seviyesi belli bugün düzelse yarın yine bozulacak çünkü halkın IQ oranı bile ne demek istediğimi anlatıyor bence otokrasi gelmeden bir halt olmayacağı için bu ülke benim yaşam standartlarımı sağlayamadığı taktirde tabii ki de haklı olarak defolur giderim buna kimsenin itiraz etme hakkı yok.
Keyfin bilir, ben diyeceğimi dedim.

Oturup da sana "gitme ne olur." diyecek halim yok, ülkenin de sana ihtiyacı yok gitmek istediğine göre.

"Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir."

Ben şahsen ne zaman siyasilere değil de ülkeme küsecek olsam, bu kısmı tekrar tekrar okurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı