Ülkenin geleceğinden ümitli misiniz?

Pek umut vermiyor. AKP'nin oy yüzdeleri bunu gösteriyor zaten. @Olga666 hocamında dediği gibi z kuşağından da pek bir hayır yok. Saçma sapan işlere bulaşıyorlar. Aralarında aydın insan yok mu tabii ki de var. Ülkeyi kurtaracak olanlarda onlar.

Şaşırdım hocam, bilmiyordum. Siz orada mı yaşıyorsunuz? Benim bu konuda tabii ki bilgim internetten duyduğum kadar. Orada öğrenci için yaşanacak şehirler nasıl tür şehirler?
En iyi ogrenci sehiri Boston'dir ancak yasam maliyeti pahali. Ogrenciler icin bence midwest eyaletleri daha makul yasam maliyeti olarak Indiana, Ohio, Kentucky vs.

Siz orada mı yaşıyorsunuz?
Kentucky'deyim su anlik daha oncesinde Atlanta, NY, NJ'de de yasadim.

Bu ülkeden bir cacık olmaz ülkede yarı cahil çok fazla, düz cahil olsalar neyse eyleme geçemezler ama yarı cahil olunca bunu eyleme dökmeleri... İşte bu beni çok geriyor.
En basiti Instagram da bile kiminle bilim hakkında tartışsam hepsi de temeli olmayan iddiaları körü körüne savunuyorlar.

Yabancı ülkede okuyup 5 yıl orada yaşadıktan sonra ülkeme geri döneceğim. Bu ülkeyi kurtarmak bizim elimizde.

Tayyip yine başa gelirse 5 yıl sonra döneceğin bir ülkenin kalacağını sanmıyorum. En azından adı Türkiye Cumhuriyeti olmaz. Ha eleştiriyorum sanma, sen git kurtar kendini, dönmeye gerek yok.

Osmanlı yıkılmadan önce sokakta açık kadın bile göremezken şimdi niye böyle olduk.

Osmanlı döneminde de bir oğlancılık gerçeği vardı, insanların şahsi ahlak değerleri kendini bağlamalı. Kaldı ki bugün osmanlı yıkılmasaydı bile 21. yüzyılda şu anki ile benzer bir toplum görmeniz oldukça muhtemeldi. Keza pek çok İslam devletinde tesettüre karşı duran kadın örgütlenmeleri başladı, muhtemelen bizde benzer bir durumda olacaktık.

Z kuşağı gençleri kötü alışkanlıkları var diye ülke kötü olmuyor iyice saçlamışsınız her kuşakta kuşağaya hep kötü alışkanları vardır.
Ben umutluyum sonunda düzeleceğini inanıyorum.

Üniversite hayatımda olsun, sosyal yaşamımda olsun hep ümitli olanlardan biriydim. Düzelir illa derdim bu sorunlar, illa zamların duracağı bir nokta olur düşüncesi içerisindeydim. Son senemde konferans için Emre Alkin gelmişti, ekonomi üzerine söyleşilere. Dedikleri o kadar kesin cümleler ki beni çok etkilemişti. Şöyle diyordu, ''Ben ekonomistim, kimisine göre de her şeye burnunu sokan bir prof.'um. Gündemi çok iyi takip ettiğim halde ben bile bu dereceye geleceğini ummuyordum. Tamam kötü gidişat olur diyorduk, ama bu kötü gidişat değil bu bitirme gidişatı. Bu ne demek? bu bileğinize taktığınız bir bilekliğin, saçınıza taktığınız tokanın bile lüks olacağı bir yaklaşım. Şunu diyebilirim genç arkadaşlarım, ümitli olmaya devam edin bizim devrimiz bitecek gençler olarak sizler yapacaksınız bir şeyler, fakat şunu da unutmayın Türkiye'de yaşamaya devam edecekseniz yurt dışına çıkacak durumda değilseniz, parayı nereden kazanırımdan çok parayla nasıl yaşayabilirim nasıl yatırım yapmalıyım noktasına kafa yormanız gerekecek.
Aklınızda bir şey varsa yapın, yapmak istediğiniz iş varsa yapın çünkü şu an ertelerseniz bu ortamda, yarın bu istekleriniz sadece hayal olarak kalacak. Son cümlem çok ağır olabilir fakat bunu da söyleyeceğim, mümkünse yurt dışında birkaç sene çalışın buraya öyle gelin elinizde birikimle gelin, Türkiye artık sizi yaşatmaz.''

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı