Üniversite ailenin yanında mı yoksa farklı şehirde mi okunmalıdır?

mstnmntmzl

Hectopat
Katılım
28 Mayıs 2014
Mesajlar
56
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Üniversite tercih ederken aile faktörü göz önünde bulundurulmalı mıdır? Ailenin yanında mı yoksa farklı şehirde mi okunmalıdır? Hangi şekilde öğrencilik hayatı daha iyi ve rahat olur? Ben ailemin yanında okumayı düşünüyorum ama sizce nasıl olmalı?
 
Ben İzmir'de oturuyorum ve Uşak Üniversitesi'ni yazdım. Yakın olması iyi 3 saatte İzmir'deyim ama üniversite ortamı ve şehir olarak iyi bir yer değil. Bence üniversite ve şehir Ortamının güzel olduğu bir yeri seç.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bursa'daki ailemin yanından üniversite için İzmir'e geldim. İlk iki ay ne kadar şey varsa hepsine doydum,geri kalan 2 sene tamamen eziyet oldu ve hala o eziyeti çekiyorum :) Rahat etmek istersen ailenin yanında kal, olgunlaşmak ve sorunların üstesinden tek başına gelmek istersen şehir dışına. Benim şimdiki aklım olsa ailemin yanından hiç gitmezdim. Sonuçta onlar en değerlilerimiz, rahatlığı geçtim sevdiklerinle geçireçeğin her an sana çok büyük bir nimettir. Yaşayarak öğrendik ah ah..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En rahat ailenin yanıdır. Tek görevin dersini çalışmak. Yemek çamaşır derdin yok. İzmir'de oturduğumuz için o kadar İzmir yazmama rağmen, Ankara geldi. Ailemde beni bırakamadı benle birlikte geldi. Benden rahatı mutlusu yok. :D
 
"Üniversite" okumak istiyorsan kesinlikle şehir dışı olmalıdır. Ailenin yanında okurken liseden hiçbir farkı kalmayacaktır. Yaşadığın yer neresi bilmiyorum ama farklı şehirde okuyacaksan da çok yakın bir yer seçmemek daha mantıklı. Yakın bir yere gidersen 2 hafta da bir evine gitme durumu olur, o uzak kalmanın duygusunu bir türlü yaşayamadığın gibi sürekli gidip gelmeler yorucu olur. Tatilin kıymetini de anlamazsın. Uzak bir yerde okursan sadece büyük tatillerde gidersin çok daha güzel ve anlamlı olur.
 
Herkesin yorumunu okudum teşekkür ediyorum. Benim bahsettiğim yakınlık 2-3 saatlik yol uzaklığı değil, direk ailemin yanında kalma bakımından. İstediğim bölümün şehrimizdeki fakültesi kötü olduğundan en yakın 1saat yolu olan bir şehir var. Şu sıralar bir araba alma muhabbeti var evde. Eğer arabam olursa ailem ile kalırım. Olmazsa düşünürüm, kafam karışık.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı