Üniversite dönem açığı nasıl kapatılır?

AntonChigurh

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
15
Arkadaşlar merhaba, okuluma sağlık nedenlerinden dolayı güz dönemi gidemedim. Bahar dönemi derslerini veriyorum ama geri kalmak okulu uzatmak istemiyorum. Güz dönemi açığını nasıl kapatabilirim, yardımcı olur musunuz?
 
Dekan hocayla konuşup alttan ve üstten olabildiğince ders alman için yardımcı olmasını istemen lazım. Danışman hocanla da konuşabilirsin.
 
Güz döneminde alamadığın dersleri alttan alıp bir sonraki dönemin derslerini üstten alabilirsin eğer çakışma olmuyorsa veya alttan ders bırakmama zorunluluğu yoksa. Tabii bölümüne göre değişir ancak kendini çok zorlama derim üniyi uzatmak istemiyorsun diye. Hiçbir şey sağlığından ve psikolojinden önemli değil.
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim zorlamamım sebebi maalesef 3 yıl okula gidemedim tedavi gördüğüm için daha fazla vakit kaybetmek istemedim. Danışman hocamla konuşmuştum bir sonraki güz dönemini yüksek tut demişti. Güz dönemi notları düzelirse güz döneminde üstten alabilir miyim yoksa genel ortalamamın mı 3 olması lazım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genel ortalamaya göre üstten ders alma her üniversitede hatta fakülteden fakülteye bile değişkenlik gösterebilir. Bölümünün yönetmeliğini okumadan bir şey söylemek mümkün değil ancak baştan temeli sağlam atıp günü gününe tekrarını yaparsan halledilmeyecek şey değil bence. Günde 1 2 saatlik verimli tekrarlar işini fazlasıyla görür.
 
Yaz okulu mevcutsa yaz okulu alabilirsiniz. Azar azar verirsiniz yazları. Ayrıca arada programlar çok hafif olabiliyor. Hafif zamanlarda üstten boş dersleri alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı