Üniversite eğitimi için laptop mu masaüstü bilgisayar mı?

Hocam başka şehirde okuyacaksanız eğer masaüstünden uzak durun o hataya ben düştüm :D inanın hiç rahat olmadı, anlatsam 2 sayfa boyunca bu durumun eksilerini anlatabilirim :D en sonunda kasamı satıp laptop almıştım.

Şehirler arası kasa taşıyorum diye az dalga geçmediler. Otobüs şoförleri sanki komikmiş gibi ona da bilet alacak mısın? Bagaja atsana diye ısrar ediyorlar. Başına bir şey gelirse tekrar 8000 TL veremem siz verecekseniz neden atmayayım diyordum mecburiyetten. Eğer farklı bir şehirde okuma durumu söz konusuysa kesinlikle laptop alınmalı.

Şehirler arası kasa taşıyorum diye az dalga geçmediler. Otobüs şoförleri sanki komikmiş gibi ona da bilet alacak mısın? Bagaja atsana diye ısrar ediyorlar. Başına bir şey gelirse tekrar 8000 TL veremem siz verecekseniz neden atmayayım diyordum mecburiyetten. Eğer farklı bir şehirde okuma durumu söz konusuysa kesinlikle laptop alınmalı.
Kesinlikle hocam hemen hemen aynı duruma düşüyordum. Ankara'da oturuyorum, Mersin'de okuyordum. Mecbur ilk zamanlar kasamı da götürmüştüm. Klasik öğrenci evi mevzusundan dolayı haksız sebeplerden ötürü ev sahibi evden çıkarmıştı. Başka bir yere taşınmıştım. Diğer eşyalar neyse de, o bilgisayarımın ekranı olsun kasası olsun bıktırmıştı yemin ediyorum. Yere atasım geliyordu :D Sonradan işte laptop alıp rahatlamıştım.

Kesinlikle hocam hemen hemen aynı duruma düşüyordum. Ankara'da oturuyorum, Mersin'de okuyordum. Mecbur ilk zamanlar kasamı da götürmüştüm. Klasik öğrenci evi mevzusundan dolayı haksız sebeplerden ötürü ev sahibi evden çıkarmıştı. Başka bir yere taşınmıştım. Diğer eşyalar neyse de, o bilgisayarımın ekranı olsun kasası olsun bıktırmıştı yemin ediyorum. Yere atasım geliyordu :D sonradan işte laptop alıp rahatlamıştım.

Aynı sorunları üç ay önce yaşadım desem inanır mısın?

İnanırım hocam vallahi. Hem öğrencilik hali hem de malum kasa...

Harap oldu kasa zaten, elime para geçerse bir şeyler toplayacağım tekrarda şu aralar durumlarım biraz iç açıcı değil. Birkaç aya fazlasıyla rahatlayacağım inşallah, ilk işim bir laptop almak olacak.

Nerede yaşadığınızın önemi yok. Üniversite için laptop şart. Kimi zaman arkadaşlarınızla kütüphanede çalışıp, proje geliştireceksiniz. Ya da dışarıda herhangi bir yerde çalışabileceksin. Bir yazılım mühendisinin maksimum gereksinimi aşağı yukarı bellidir. O kadar yüksek bütçenin sebebi bir yerde de oyun olduğunu düşünerek bütçeni ikiye ayırmanı öneriyorum.

Harap oldu kasa zaten, elime para geçerse bir şeyler toplayacağım tekrarda şu aralar durumlarım biraz iç açıcı değil. Birkaç aya fazlasıyla rahatlayacağım inşallah, ilk işim bir laptop almak olacak.
En yakın zamanda alabilirsiniz hocam inşallah. Bende siz gibiydim, taksit ile 5.000 TL gibi bir fiyata Lenova IdeaPad L340 aldım. Hem istediğim oyunu oynayabiliyorum hem de ödev gibi işlemlerde çok iş görüyor. Şuan ki fiyatı 7.000 TL ile 8.000 TL ile değişiyor. Biraz şansa oldu ama hala taksitini ödüyorum :D

12bin TL var hem laptop al hem masaüstü :D

Ama söyle bir şey var laptoplar çok pahalı 12bin TL anca yetebilir diye düşünüyorum. Hem oyun oynuyorum hem de yazılım mühedisliği okuyucağım.

Onerdiğin laptop iyiymiş.

Uzay montaj bu sorunu çözebilir diye düşünüyorum.
Kesinlikle hocam hemen hemen aynı duruma düşüyordum. Ankara'da oturuyorum, Mersin'de okuyordum. Mecbur ilk zamanlar kasamı da götürmüştüm. Klasik öğrenci evi mevzusundan dolayı haksız sebeplerden ötürü ev sahibi evden çıkarmıştı. Başka bir yere taşınmıştım. Diğer eşyalar neyse de, o bilgisayarımın ekranı olsun kasası olsun bıktırmıştı yemin ediyorum. Yere atasım geliyordu :D sonradan işte laptop alıp rahatlamıştım.

Bende Mersin'de okuyabilirim evim Mersin'de ama yazılım mühendislik bölümü var mı bakmam lazım bazı sitelerde var diye gözüküyor bazlarında yok diye.

Son düzenleme:
Üniversite eğitimi için laptop mu masaüstü bilgisayar mı yazılım mühendisliği okuyacağım Allah'ın izniyle. Sorum şu;
Yaşadığım şehirde okuyacağım, üniversiteyi bütçem 12000TL. Sizce laptop mu alayım yoksa masaüstü mü? Laptop taşınılabilir olduğundan alınır mı? Ben oyun da oynuyorum, haliyle 12000 TL'ye masaüstü almak daha mantıklı geliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Oyunuda kattığın için masaüstü olarak daha güçlü bir sistem yaparsın ama okulda falan cok ihtiyacın olacaksa laptop alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı