Üniversite hazırlık için dershane önerisi

ichweissesnicht

Hectopat
Yer
İzmir
Şuan Lise 3'e gidiyorum. Seneye dershaneye gideceğim. Birkaç dershane ile iletişime geçtim. FEM dershanesini aradım, Aksaray şubesi ağustos da ders başı olacak, 4.900tl olur dedi ama Gaziosmanpaşa şubesi bir daha ki senede dahil şimdiden ders başı yapabilir 3.900tl dedi.

Gaziosmanpaşa şubesi daha mantıklı tabii ki ama neden böyle fark var aralarında, eğitim verme farkı mı vardır acaba ? Ayriyetten sizlerden de öneriler almak istiyorum.
Şu dershane iyidir falan filan gibisinden. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat farkı dershanelerin öğretim elemanı, kira vb. diğer giderlerinden dolayı ve verdiği eğitim kalitesinden dolayı olabilir. FEM dershaneleri Türkiye geneli bakarsak kaliteli bir eğitim veriyor. Tabi bu her ilde farklılık da gösterebilir.

Çevremdeki kişiler hep FEM ve Final dershanesini tavsiye etti zaten, Final ile de görüşeceğim. Uğur dershanesini hiç düşünmemiştim. Bilindik bir dershane gibi de gelmiyor bana.

Ben İzmir Alsancak Finale gittim, dershaneciliğin ne olduğu anladım. Geçenlerde doğu bölgesindeki bir müdürünle konuştum ve şu sözleri işittim ;"Biz doğuda pazartesi dahil dershaneleri açık tutarız, eğitim olmasa bile, en azından stajyer ve bölüm başkanları gelir soru çözülür. Biz dershaneyi kapattığımızda, öğrencilerimizden pkk propagandasına maruz kalanlar olabilir, bizler böyle olsun istemiyoruz."

Bu da eğitimdeki kaliteyi ortaya çıkartıyor. Bu arada bir tek final dergisi dershanesi değil tabi ki kastımız. Eğitime önem veren bir kurum seçiniz. Son olarak Final'de şu durum da söz konusudur; 440 gibi bir puan alır iken 320, 340 gibi puanlar almaya başladım ve direk rehberlikçi tarafından çağrıldım, fırçalandım ve eğitim tablosuna tabi bırakıldım.

Ocak ayının başlarında yapılan indirim sınavlarına girmiş olsaydın senin için iyi olurdu, daha az ücret öderdin. Dershanelerde şubeden şubeye göre eğitim kalitesi değişiyor. En iyisi o şubelerde eğitim gören arkadaşlarından bilgi almak. Ama genel olarak FEM'in yayınları iyi, hocaları hakkında olumlu yorumlar da var olumsuz yorumlar da. Ben de 11. sınıfım 2 senedir Final'e gidiyorum ve gittiğim şubeden memnunum, önümüzdeki sene için de oraya yazıldım.

Dershanelerle görüşürken şunları öğren:

-Birebir alma şansın var mı? (Zayıf olduğun konuda öğretmenden konu anlatmasını istemek.) Birebir yoksa eksikleri kapatmak için neler var?
-Soru çözüm günleri ve saatleri.
-Haftasonları ders giriş çıkış saatleri.
-Yıl içinde olacağın sınavlar hakkında bilgi alabilirsin.
-Alanının dışındaki YGS dersleri (Örneğin sayısalsan sosyal dersleri) eksiksiz veriliyor mu?

Hangi dershanaye gidersen git iş sende bitiyor. Ama sana eğer benim gibi meslek lisesi öğrencisi isen önerim şimdiden başlamak daha mantıklı olacaktır. Son senem ve önceden gitmediğim için çok pişmanım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı