Üniversite için şehir dışında kalmak mı mantıklı aile evinde mi?

Amo53

Femtopat
Daha fazla  
Ankara'da yaşıyorum, kuzenimle tartışırken aydınlandım. İleride tek başıma yaşayacağım, şimdiden ailemsiz nasıl yaşayacağımı öğrenmek istiyorum. Ayrıca şehir dışında iyice özgür olacağım. Bir yandan da niye uğraşıyımki şehir dışında, burada gül gibi aile evi var hiç uğraşmayacağım üstüne üstlük bir de araba alacaklar diyorum. Çok kararsızım ailemin durumu da şehir dışında yaşamaya elverişli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir şehirde okumadan önce daha rahat olmak ve farklılık olması için şehir dışında okumaya karar verdim. Şimdiki aklım olsa kendi şehrimde okurdum. Ama evde kalmak ve yurtta kalmak çok farklı deneyimler ben yurtta kalıyorum.

Şehir dışı bana kalırsa daha mantıklı. Dediğin gibi kendi kendine yaşamayı öğreniyorsun ve aile evine göre her anlamda çok daha özgürsün. Aile evinden okuyunca liseden çok bir farkı kalmıyor üniversitenin.

Eğer İstanbul’dan bahsediyorsanız, artık şehir dışında okumak daha mantıklı hale geldi. Eskiden aileler 'şehir dışına gitmesin, İstanbul’da özel üniversiteye vereyim' diyorlardı. Ancak bugün İstanbul’da kiralar 45 bin TL’ye, en uygun özel üniversitelerin ücretleri ise 1 milyon TL civarına ulaşmış durumda. Bu nedenle şehir dışında okumak, ekonomik açıdan çok daha mantıklı bir seçenek haline geldi.

Ankara'da yaşıyorum, kuzenimle tartışırken aydınlandım. İleride tek başıma yaşayacağım, şimdiden ailemsiz nasıl yaşayacağımı öğrenmek istiyorum. Ayrıca şehir dışında iyice özgür olacağım. Bir yandan da niye uğraşıyımki şehir dışında, burada gül gibi aile evi var hiç uğraşmayacağım üstüne üstlük bir de araba alacaklar diyorum. Çok kararsızım ailemin durumu da şehir dışında yaşamaya elverişli.

Eğer aileniz size ayrı bir ev tutarsa şehir dışında okumak mantıklı olabilir ama yurt için aynı şeyleri söyleyemeceğim. Yurtlarda kalan çoğu arkadaşlarım şikayetçiydi yurtlardan. 6 kişi ile bir odada kalmak kötü bir deneyim olurdu 😀.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı